Pensioenfonds verruilt Peoplesoft voor Exact

Dit artikel delen:
sparen

Pensioenverzekeraar PGGM vervangt het hrm-systeem van Peoplesoft door een softwarepakket van Exact.

Pensioenuitvoerder PGGM vervangt het huidige personeelsinformatie- en salarisadministratiesysteem van Peoplesoft voor een hrm-pakket van Exact. Schaalbaarheid en functies voor zelfstandig werken zijn de belangrijkste redenen van de overstap.

Pensioenverzekeraar voor werknemers en werkgevers in de zorg- en welzijnsector PGGM vervangt het personeelsinformatie- en salarisadministratiesysteem van Peoplesoft (Oracle) door Exact Synergy. Dat is een hrm-oplossing van de leverancier uit Delft.

PGGM wil met het nieuwe softwarepakket sneller inspringen op interne en externe veranderingen door politieke, juridische en economische wijzigingen. De pensioenuitvoerder zocht een schaalbaar hr- en salarispakket dat mee kan groeien met de organisatie.

Een van de belangrijke functie-eisen voor de nieuwe software is dat gebruikers zelfstandig kunnen werken. Daaraan is voldaan door Employee Self Service (ESS) en Manager Self Service (MSS) functionaliteiten. Medewerkers kunnen online communiceren en samenwerken met gegevens die real-time worden verstrekt.

Carrièrestap

Daarnaast moet het systeem dienen als centrale opslagplaats om elke carrièrestap van medewerkers vast te leggen, van indiensttreding tot het verlaten van het bedrijf. Die mogelijkheid om de volledige hr-levenscyclus te beheren moet het personeelsbeleid naar een hoger niveau brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-22T13:23:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.