GMT Europe lijft Meurs Software in

Dit artikel delen:

Meurs Software is per 1 januari 2009 in handen van GMT Europe. Het bedrijf uit Woerden levert ict-oplossingen voor de arbo- en milieusector.

Meurs Software telt 20 werknemers en heeft zich gespecialiseerd in ict-oplossingen voor Arbo en Milieu. Het productportfolio is grotendeels complementair aan dat van GMT Europe, stelt het bedrijf. Meurs bedient zo'n zestig klanten die kunnen profiteren van de producten en diensten die GMT in huis heeft, zoals boordcomputers, (onbemande) weegstations en business intelligence software.

GMT Europe beschouwt de overname van Meurs Software als een versterking voor zijn positie als automatiseerder voor de afval- en milieubranche. Meurs beschikt over diverse pakketten voor de afvalindustrie, reinigingsdiensten en de arbozorg. Het beschikt tevens over een chemiedatabank voor de gezondheidszorg en planningssoftware voor afdelingen milieucommunicatie bij gemeenten.

Afvalstraten

GMT brengt de SAP-activiteiten van Meurs Software onder in de organisatie GMT Enterprise Solutions. Dit nieuwe onderdeel richt zich op implementaties van SAP-producten, met name de reeds ontwikkelde Time4Waste SAP-oplossing voor de afval- milieubranche.

Bij GMT Europe werken zo'n 120 mensen. Het hoofdkantoor staat in Diemen; daarnaast zijn er vestigingen in Hengelo, Duiven en Amersfoort. Het door GMT ontwikkelde softwareprogramma Clear is wereldwijd ruim 150 keer geïmplementeerd, telt circa 9000 gebruikers, en is gekoppeld aan 350 weegbruggen en zo'n 1500 boordcomputers. Het systeem is geschikt voor ontdoeners, transporteurs, reinigingsdiensten, recyclingbedrijven en verwerkers (ook gevaarlijk afval). Naast de Clear-software levert GMT ook software voor milieustraten, onbemande weeglocaties, ritoptimalisatie, internetportalen en boordcomputers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-23T11:35:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.