Afas verwacht groot aandeel in zorgsector

Dit artikel delen:
Zorg

Softwareleverancier Afas verwacht sterk te groeien in de erp-markt voor de zorgsector. Het bedrijf verwacht eind 2009 vijftien procent van die markt in handen te hebben. De leverancier denkt het komende kwartaal met tien ziekenhuizen een contract te sluiten. Met drie ziekenhuizen doet het bedrijf al zaken.

Softwareleverancier Afas ERP Software verwacht aan het einde van 2009 vijftien procent van de markt voor erp-software in de zorgsector in handen te hebben. Ceo Bas van der Veldt verwacht dat de softwaremaker het komende kwartaal tien contracten sluit met Nederlandse ziekenhuizen. Het bedrijf sloot eerder al contracten met drie ziekenhuizen, waaronder het Antonius Ziekenhuis in Sneek en het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam.

Volgens Van der Veldt is de zorgsectort een overzichtelijke markt. "Nederland heeft honderd ziekenhuizen, waarvan er ongeveer vijftig worden bediend door Raet. Logica en iSoft zijn de andere twee spelers op deze markt. Wij zijn de vierde partij", zegt de ceo. Hij noemt het doel om eind 2009 vijftien procent van die markt in handen te hebben een 'significant martaandeel'.

Moeite

Het kostte Afas wel wat moeite om in de markt terecht te komen. "Het eerste ziekenhuis scoren was lastig. Ze zeggen, het zijn wel allemaal mooie verhalen, maar niemand wil het eerste schaap zijn dat over de dam gaat. Uiteindelijk is het gelukkig wel gelukt. En dan gaat het snel."

De erp-leverancier publiceerde onlangs zijn voorlopige jaarcijfers van 2008. De netto omzet steeg ten opzichte van 2007 met 31 procent tot ruim 36 miljoen euro. Het resultaat na belastingen nam met 49 procent toe tot bijna negen miljoen euro. Voor 2009 voorziet de softwareleverancier een omzet- en winstgroei van vijftien procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-13T11:39:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.