Tweeduizend euro voor beste ERP-scriptie

Dit artikel delen:
Award

Vier partijen, die ERP nadrukkelijker onder de aandacht willen brengen bij studenten, belonen de beste ERP-scriptie van 2009 met 2000 euro.

Studenten die een scriptie schrijven over ERP kunnen hiermee dit jaar voor het eerst een scriptieprijs winnen. De ‘Beste ERP-scriptie van het jaar' is een initiatief van HEO Kennisnetwerk, Stichting SAP-University Competence Center (SAP-UCC), 2B Interactive en SAP Nederland.

Maarten Noom van SAP-UCC, een Stichting die het hoger onderwijs helpt om studenten via gebruik van SAP inzicht te verschaffen in bedrijfsprocessen, is een van de initiatiefnemers en jurylid. "Afgestudeerde studenten uit het hoger onderwijs krijgen in het bedrijfsleven allemaal te maken met bedrijfsprocessen en erp-denken. Het is belangrijk om te weten hoe bedrijven in elkaar zitten. Procesdenken zou meer gestimuleerd moeten worden in het onderwijs. Dat willen wij mede door deze scriptieprijs stimuleren."

Jury

De scriptiewedstrijd staat onder de naam Sapiens open voor iedere HBO- of WO-student, die in 2009 afstudeert op een onderwerp dat te maken heeft met bedrijfsprocessen en geïntegreerde ict. Een jury, die bestaat uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en hoger onderwijs, beoordeelt de binnengekomen scripties en kiest de drie beste inzendingen. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door een vertegenwoordiging van SAP-gebruikers.

De organisatoren van de scriptieprijs verwacht dat iedere hogeschool en universiteit met ERP in het curriculum zo'n twintig tot dertig scripties in zal zenden. Noom: "De inzendingen kunnen uit alle disciplines komen. Natuurlijk verwachten wij meer scripties uit de ict- en economische hoek, maar de scripties  kunnen ook juridische of maatschappelijke achtergronden hebben."

De scripties moeten voor 31 december 2009 binnen zijn via www.sap.nl/sapiens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-14T11:24:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.