TMC Group splitst divisies

Dit artikel delen:

De TMC Group-divisie TMC Technolgy & ICT splitst in twee afzonderlijke bedrijven. Het bedrijf TMC Group hoopt dat de divisies zich beter kunnen focussen op klanten.

TMC Group splitst de divisie TMC Technology en ICT. Het bedrijf hoopt zo zich beter te kunnen concentreren op klanten. "TMC Technogoly doet veel meer zaken met cto's, terwijl voor TMC ICT de opdrachtgevers vaak cio's zijn. Het zijn twee verschillende klantgebieden", zegt TMC Group-ceo Thijs Manders.

De divisie Technology richt zich meer op research en development, supply chain management en field service. De divisie ICT wil zich verder ontwikkelen in erp en technische software ontwikkeling en infrastructuren. TMC Technololgy krijgt een algemeen directeur. Manders blijft aan als algemeen directeur van TMC ICT. "De verschillende businesscellen hebben twee goede senior directeuren, die aan mij rapporteren." Hij vindt een aparte directeur voor de member company daarom niet nodig.

Honderden werknemers

Manders kan, omdat het beursgevoelige informatie is, niet zeggen hoe groot de twee nieuwe divisies worden. Uiteindelijk moeten de twee member companies, zoals TMC de divisies noemt, groeien naar enkele honderden werknemers elk. Het bedrijf heeft nu ongeveer vijfhonderd medewerkers in dienst.

Het bedrijf is ingedeeld volgens de celfilosofie van Eckart Wintzen, een managementconcept waarbij een bedrijf is opgedeeld in vele kleine, volledig zelfstandige, eenheden (cellen). Bij TMC zijn de cellen niet geheel zelfstandig, maar het bedrijf probeert ze wel zo klein mogelijk te houden. "De splitsing is goed om door te groeien. Als je te groot wordt, verlies je ondernemersschap."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-14T11:41:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.