Ctac en Noors bedrijf leveren ERP voor horeca

Dit artikel delen:

De Bossche ict-dienstverlener Ctac en het Noorse Cenium leveren gezamenlijk een nieuw erp-pakket voor de horeca. Het gaat om een systeem op basis van Microsoft Dynamics NAV dat in de Benelux op de markt komt. Horecabedrijven moeten zo meer inzicht krijgen in de kosten van verschillende bedrijfsonderdelen.

Ict-dienstverlener Ctac en het Noorse Cenium gaan een samenwerkingsovereenkomst aan. De bedrijven leveren een erp-pakket voor hotels en de hospitality-branche. Het gaat om informatiebeheer op basis van Microsoft Dynamics NAV. Erp staat voor enterprise resource planning en de software wordt door ondernemingen gebruikt voor het voor het plannen van zijn bedrijfsmiddelen.

In het pakket is financiële software geïntegreerd. Door data uit financiële en operationele processen te combineren moeten bedrijven een beter overzicht krijgen van de kosten per bedrijfsonderdeel. De software kan ingezet worden om de inzet van personeel te optimaliseren, de juiste prijsstelling te bepalen en kamers in te plannen. De leveranciers richten zich met het nieuwe pakket naast hotels op bijvoorbeeld restaurants conferentieoorden, indoor-skibanen en golfresorts.

Eilandautomatisering

De ict-dienstverlener ziet dat er in de horeca vaak afzonderlijke systemen via ingewikkelde interfaces gekoppeld zijn. De betrokken leveranciers spreken van eilandautomatisering. Het nieuwe pakket wordt beheerd via een centrale database en benaderd via een standaard gebruikersinterface. De software wordt in de VS, Engeland Noorwegen, Italië en Zwitserland gebruikt, maar komt door de samenwerking tussen het Noorse Cenium en Ctac ook in de Benelux op de markt.

De Ict-dienstverlener uit Den Bosch levert sinds eind 2008 naast erp- en crm-pakketten van SAP ook software van Microsoft Dynamics. De SAP-specialist heeft die bedrijfssoftware aan het productaanbod toegevoegd om beter aan te sluiten op de vraag van middelgrote en kleine bedrijven (mkb). Voor die bedrijven is een SAP-implementatie vaak te duur en te uitgebreid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-27T10:35:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.