SAP gooit licentiemodel om

Dit artikel delen:

SAP gooit het licentiemodel om. Gebruikers van de nieuwe Business Suite (versie zeven) hoeven alleen te betalen voor de software die ze werkelijk gebruiken. Het pakket wordt opgedeeld in losse modules. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal.

Het Duitse softwarehuis SAP gaat zijn licentiebeleid aanpassen. Gebruikers van bedrijfssoftware van de Business Suite 7 betalen voortaan alleen voor de software die ze daadwerkelijk gebruiken. Het pakket wordt opgedeeld in kleine modules die gemakkelijker te installeren zijn en voldoen aan de eisen van gebruikers.De implementatie moet zo minder tijd en geld kosten.

Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal die voor de introductie van het nieuwe pakket informatie ontving over de licentiestrategie van Business Suite 7. Het softwarepakket dat bestaat uit programma's voor klantrelatiebeheer (crm), planning van bedrijfsmiddelen (erp), projectbeheer en toeleveringsketenbeheer wordt woensdag 4 februari geintroduceerd.

De nieuwe licentiestrategie zou een antwoord zijn op de verslechterde economische situatie. Bedrijven hebben in economisch zware tijden niet het geld om grote projecten te starten en software aan te schaffen met functionaliteiten waarvan niet zeker is of ze echt gebruikt worden. SAP zou zich in plaats van grote meerjarige licenties voor een compleet pakket steeds meer richten op kleinere deelcontracten met verschillende looptijden.

SaaS

Het Duitse softwarehuis zou met de nieuwe strategie meer tegenwicht willen bieden aan concurrerende leveranciers van software als webdienst zoals Salesforce.com, waarbij het betaal-per-gebruiker-model gangbaar is.

SAP Nederland wil nog niet te diep ingaan op de informatie van de Wall Street Journal. De leverancier heeft zijn lokale woordvoerders nog niet geïnformeerd. Een woordvoeder bevestigt dat de nieuwe Business Suite 7 wordt uitgerust met de mogelijkheid om alleen te betalen voor mogelijkheden die een bedrijf gebruikt. Daarbij wordt een voorbeeld gegeven van een bedrijf dat wel de erp-software van het pakket wil gebruiken, maar niet met de crm-software aan de slag wil. Tijdens een presentatie die in de loop van woensdag 4 februari 2009 zal plaatsvinden, gaat het bedrijf dieper in op het nieuwe licentiemodel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-04T11:33:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.