Alle P-Direkt-ministeries over op payrollsysteem

Dit artikel delen:

De twaalf ministeries die meedoen aan P-Direkt, zijn allemaal overgestapt op het nieuwe payrollsysteem. Het oude IPA-salarissysteem wordt nu niet meer gebruikt.

De twaalf ministeries die meedoen aan P-Direkt zijn inmiddels allemaal over het salarissysteem van SAP. In januari 2009 gingen de laatste drie ministeries over. Daarmee doet P-Direkt nu de salarisservice voor 130.000 rijksambtenaren.

Inmiddels is het oude IPA-salarissysteem uit de lucht. Dit systeem werd in 1987 door de Rijksoverheid in gebruik genomen. Het systeem deed in de hoogtijdagen maandelijks 280.000 salarisberekeningen. Dat deed het niet alleen voor de ministeries, maar ook voor het personeel van praktisch alle universiteiten, een groot deel van het politiepersoneel en werknemers van aan de overheid gelieerde instellingen.

P-Direkt

P-Direkt biedt een zelfbedieningsportaal voor alle personeelsaangelegenheden voor werknemers van twaalf verschillende ministeries. Dit zijn alle ministeries, behalve dat van Defensie. Het gaat om twee SAP-systemen die via een webportaal bereikbaar zijn en worden voor managers, medewerkers en hr-medewerkers. Naast het salarisadministratiesysteem is er ook een personeelsadministratiesysteem. Ministeries worden in een eigen tempo op de applicaties aangesloten. Ook wordt er een contactcenter opgericht.

In 2005 werd P-Direkt stopgezet. In 2007 werd P-Direkt opnieuw opgezet, maar nu met een gefaseerde aanpak. In 2011 moet het afgerond zijn. P-Direkt loopt voorspoedig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-05T11:27:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.