Bouw & ICT 2009: Herke biedt 'bouw-ERP'

Dit artikel delen:

Herke ICT Group wil een plek veroveren op de markt van bouwinformatiesystemen. Het bedrijf uit Alkmaar presenteert op de vakbeurs Bouw & ICT de nieuwe versie van het pakket BouwVision. Dat is een op Microsoft Dynamics NAV 2009 gebaseerde oplossing, aangevuld met specifieke functies voor de bouw.

Herke ICT Group (25 medewerkers) is in 1998 opgericht door Herke Dekker. De eerste tien jaar heette de firma Herke Technology en leverde het infrastructuurdiensten aan met name de bouwsector. "Omdat klanten steeds vaker vroegen of wij ook softwareoplossingen konden leveren, besloten wij deze kant op te gaan", vertelt marketingmanager Kasper van Duijn op de vakbeurs Bouw & ICT die van 10 tot 12 februari in de Jaarbeurs plaatsvindt.

Het tienjarig bestaan in 2008 was aanleiding om de naam te veranderen in Herke ICT Group. Dit geeft de activiteiten van de automatiseerder beter weer, was de gedachte. Het Alkmaarse bedrijf levert netwerk- en werkplekbeheerdiensten, trainingen en bedrijfssoftware en is partner van Microsoft en HP. Speciaal voor de bouwbranche is een 'enterprise resource plannings'-pakket ontwikkeld. De nieuwste versie op basis van Microsoft Dynamics NAV 2009 presenteert het bedrijf op Bouw & ICT.

Role-based

Herke is met het aanbieden van erp-software voor de bouw een markt betreden waar een selecte groep leveranciers de dienst uitmaakt: Van Meijel Automatisering, CTB, Brink, Kooijman Software, Kraan Bouwcomputing, Centric, KPD Automatisering en een paar SAP-partners. Van Duijn gelooft in het slagen ervan. "Wij werken al tien jaar voor de bouwsector, hebben al een klantenkring en beschikken over kennis van de markt en de behoeften die er op ict-gebied bestaan. Wij bieden met BouwVision een rolgebaseerd pakket dat aansluit op het 'nieuwe werken' in de bouw."

De bedrijfsvoering van bouwbedrijven wordt complexer; verschillende delen van de bouwketen integreren meer en meer. Alleen gebruiken aannemers nog vaak verschillende oplossingen voor bijvoorbeeld calculatie, relatiebeheer, werkbegrotingen en projectbeheer. Onderlinge gegevensuitwisseling of het aanpassen van informatie loopt niet altijd even soepel, waardoor de kans op faalkosten groeit. Van Herke pretendeert dit soort deeloplossingen met BouwVision te vangen in een geïntegreerd systeem dat gebruikmaakt van één database.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-12T10:15:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.