Afas wint Europese aanbesteding HR-software

Dit artikel delen:

Afas ERP Software levert een softwarepakket voor personeelszaken en salarisadministratie aan Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, een samenwerkingsverband van hulpdiensten. De opdracht is toegekend na een Europese aanbesteding.

Afas ERP Software levert een softwarepakket voor personeelszaken en salarisadministratie aan de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR), dat is een samenwerkingsverband tussen hulpverleners zoals de brandweer, politie en ambulancediensten. Het is de eerste opdracht die het Leusdense bedrijf na een Europese aanbesteding binnenhaalt. De leverancier en de opdrachtgever willen niets kwijt over de contractwaarde van de opdracht.

In februari zijn de contracten ondertekend. In 2009 wordt de Profit-software stapsgewijs geïmplementeerd. Vanaf 2010 moet het human resource management (hrm) en payroll pakket door alle 2200 medewerkers in gebruik zijn genomen. Afas levert de software, geeft advies over de implementatie en leidt personeel op dat de software gebruikt. Naast Afas hebben drie andere partijen een offerte ingediend. Het is niet bekendgemaakt om welke leveranciers het gaat. In de fase voordat de offertes zijn ingediend zouden ook grote partijen zoals Raet en ADP (Automatic Data Processing) interesse voor de opdracht hebben getoond. Dat laat Sander Seton, marketingmanager personele systemen, doorschemeren.

VRR hoopt met de nieuwe software op administratief gebied een grote slag te slaan. Volgens een woordvoerder zijn de administratielasten bij de p&o-afdeling op dit moment enorm. De papieren loonstrook gaat in de ban en op termijn worden ook de papieren personeeldossiers vervangen door een digitale versie. Door de nieuwe software moet informatie over personeelszaken op alle tijden en plaatsen voor managers en medewerkers beschikbaar zijn via internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-05T17:06:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.