Qurius wil zich beperken tot kernactiviteit

Dit artikel delen:

Qurius overweegt een aantal niet-kernactiviteiten af te stoten. Het gaat om werk dat niets met Microsoft-bedrijfssoftware te maken heeft, zoals 'Baan'-diensten en Noorse software voor scheepswerven.

Microsoft-dienstverlener Qurius heeft in 2008 hard ingegrepen in de organisatie. Dat leverde rode cijfers op (-22,5 miljoen euro), al zegt het bedrijf nu goed ingericht te zijn voor 2009. Bestuursvoorzitter Fred Hermans tekent daarbij aan dat het bedrijf niet immuun is voor externe factoren. Qurius wil daarom scherp letten op de kostenstructuur. Het afstoten van niet-kernactiviteiten behoort tot de mogelijkheden. De softwaredienstverlener heeft een aantal onderdelen in huis, verkregen via overnames, die niets te doen hebben met de kern: het aanbieden van geïntegreerde zakelijke Microsoft-oplossingen voor de zorgsector, de industrie en de logistiek.

"Zo bedienen we nog een aantal Baan-klanten in Duitsland, Italië en Spanje", vertelde bestuursvoorzitter Fred Hermans tijdens de presentatie van de jaarcijfers. "Ook maakt in Noorwegen het bedrijf Multiplus deel uit van ons bedrijf. Het levert software aan de scheepsbouw. Dit soort activiteiten past niet in onze strategie. Ik sluit niet uit dat we sommige operaties zullen verkopen." Wel benadrukte Hermans dat snijden in de kosten doorgaans ook snijden in de omzet betekent. "Uitkijken dus. Je moet altijd als doel hebben je winstgevendheid te vergroten."

De Baan-activiteiten (tegenwoordig Infor) kwamen binnen met de overname van Watermark eind 2006. Dit bedrijf kwam weer voort uit Vanenburg Business Systems (voorheen Baan Business Systems). Daarbij werd in 2005 de afspraak gemaakt dat Watermark alleen Baan-software in het buitenland mocht verhandelen. De contracten lopen in 2010 af, dus dat zou voor Qurius een ideaal moment zijn om de zaak over te dragen aan een andere partij.

Qurius zou in Zweden ook nog een plukje klanten ondersteunen die nog werken met Scala Business Solutions (in 2003 overgenomen door Epicor).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kredietcrisis..
De externe motivatie voor ieder bedrijf om terug te keren naar je eigen Kernel business en oprecht te leren communiceren en samenwerken vanuit een win-win perspectief.

"Je kunt niet overal goed in zijn"

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-13T13:44:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.