Ciber speurt naar overnames

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Ciber zoekt een bedrijf om over te nemen. De woordvoerder zegt in gesprek te zijn met drie partijen. Reden voor een overname is dat de dienstverlener aan nieuw personeel wil komen. Volgende week hoopt het bedrijf meer duidelijkheid te kunnen geven.

De Eindhovense ict-dienstverlener Ciber is op zoek naar een partij om over te nemen. Het bedrijf hoopt zo aan tweehonderd nieuwe werknemers te komen. "We proberen nu al lange tijd nieuwe mensen aan te nemen. Maar het werven levert niet genoeg op", zegt woordvoerder Wilco Jacobs.

De dienstverlener zegt in gesprek te zijn met drie partijen. "We hebben een sterke voorkeur voor een van deze partijen en hopen dat het goed uitpakt", aldus Jacobs. Hij kan niet zeggen welke bedrijven het zijn. De automatiseerder verleent diensten op verschillende gebieden, zoals SAP of Microsoft en zoekt in eerste instantie een partij die ook dergelijke diensten aanbiedt. "Maar het gaat er vooral om dat de twee bedrijven elkaar aanvoelen", zegt de woordvoerder.

De dienstverlener wil niet per se een heel bedrijf overnemen. "Het kan ook een bedrijfsonderdeel zijn", zegt Jacobs. Mocht een overname niet lukken, dan gaat Ciber op zoek naar een partner.

Grote contracten

De dienstverlener sloot het vorig jaar een aantal grote contracten. Daarom zoekt het nu extra personeel. Volgens woordvoerder Jacobs is het niet zo dat het door de nieuwe contracten in het nauw komt, maar het bedrijf wil wat reserve hebben. "We zijn een gezond bedrijf en willen groeien. We willen geen nee hoeven zeggen", aldus Jacobs.

Ciber verwacht binnen een week meer te kunnen zeggen over een eventuele overnamekandidaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Er is nog een heel segment IT'ers die graag weer aan de slag gaan. Laten ze hier maar het adres publiceren waar we onze serieuze sollicitaties naar toie kunnen sturen.

In goed overleg en met groottte aanwezige subsidiebronnen komen we dan wel een heel eind....

Ciber was in 2003 via zijn dochter EC Soft betrokken bij de ontslagfraude met Cygnus - EC Soft, noch Ciber heeft tot nog toe de aangerichte schade willen vergoeden. Een ieder zou er verstandig aan doen verre van dit bedrijf te blijven.

EC Soft dochter van Ciber ? Kijk hier:
http://www.ecsoft-group.com/

EC Soft betrokken bij fraude:
http://www.freewebs.com/belverbs/overons.html


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-26T10:51:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.