Overnamegesprekken Ciber lopen op niets uit

Dit artikel delen:
Ciber

Gesprekken met potentiële overnamekandidaten door ict-dienstverlener Ciber zijn op niets uit gelopen. Het bedrijf zoekt een partner met minimaal tweehonderd medewerkers om het eigen tekort aan mankracht te kunnen opvangen. Ook start het bedrijf binnenkort een wervingscampagne om erp-specialisten te vinden.

De gesprekken die ict-dienstverlener Ciber voerde met drie kandidaten die het wilde overnemen zijn op niets uitgelopen. Het bedrijf zegt nu nieuwe gesprekken te voeren met enkele kleinere partijen. "Nadat wij bekend maakten op zoek te zijn naar een overnamekandidaat hebben meer bedrijven zich gemeld. Dat was voor ons een verrassing", zegt woordvoerder Wilco Jacobs.

De Eindhovense dienstverlener maakte vorige week bekend dat het op zoek is naar een bedrijf om over te nemen of een partner om mee samen te werken. Het zegt te veel opdrachten te hebben, maar niet aan personeel te kunnen komen. "We proberen nu al lange tijd nieuwe mensen aan te nemen. Maar het werven levert niet genoeg op", aldus Jacobs.

Wervingscampagne

Het bedrijf praat nu met partijen die minder dan tweehonderd werknemers hebben. Omdat het bedrijf minimaal tweehonderd mensen zoekt, start de dienstverlener een wervingscampagne om aan extra medewerkers te komen. Het beursfons zoekt vooral functionele en technische erp-consultants, onder meer op het gebied van SAP. Daarnaast heeft bedrijf behoefte aan consultants die gespecialiseerd zijn in Oracle, Java en Microsoft.

De onderneming start onder andere een aantal ludieke acties, zegt Jacobs. "Vorig jaar deelden we koffie uit op de A2. Dat vond niet iedereen een succes. Dat gaan we dus niet doen, maar aan zulke dingen moet je denken." Hij zegt dat de dienstverlener bloembollen heeft geplant in de berm bij de snelweg. "Dat is gebeurt in de vorm van de Ciber-letters", aldus de woordvoerder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-02T15:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.