Futura kiest langzaam voor DSA Vision

Dit artikel delen:

Bij de gemeenten, waterschappen en de rijksoverheid rukt samenwerking op ict-gebied op. Bij woningbedrijven komen allianties nog amper voor. De inkoopcombinatie Futura is een uitzondering. Voor hun nieuwe bedrijfssoftware is DSA Vision gekozen. Maar de weg naar een implementatie is lang.

DSA Vision sloot in 2006 al een intentieovereenkomst met Futura: een inkoopcombinatie van een aantal woningcorporaties in Noord-Brabant. In 2007 koos het Futura-lid Aramis AlleeWonen (8500 wooneenheden) voor het Empire-pakket van DSA. In 2008 maakten nog twee van de deelnemende woningcorporaties hun definitieve keuze: WonenBreburg (29.000 wooneenheden) en Singelveste AlleeWonen (9.000 wooneenheden).

De voorbereidingen voor beide implementaties zijn onlangs van start gegaan. Het verkoopproces heeft ruim vier jaar in beslag genomen, vanaf het eerste contact met vertegenwoordigers van Futura. Andere leden van Futura, Casade en Thuisvenster, hebben de knoop nog niet doorgehakt.

Dit soort lange implementatietrajecten zijn voor een leverancier alleen vol te houden als er kan worden teruggevallen op een basis. DSA Vision is al actief in de commercieel vastgoedmarkt, waar het in 1998 een Microsoft Navision-product (OGMS) introduceerde. In 2001 trad DSA ook toe tot de sociale huisvesting. Het ontwikkelde in samenwerking met Woonbron op basis van OGMS een Microsoft-oplossing voor deze Rotterdamse woningbouwvereniging (inmiddels landelijk bekend vanwege het fiasco met de ombouw tot woonschip van de SS Rotterdam).

Uitbreiden

DSA ontwikkelde deze oplossing uit tot het woningcorporatiesysteem Empire, gebaseerd op de Microsoft Dynamics NAV-Advanced Management (AM)-omgeving. Het bedrijf zegt deze omgeving uit te breiden met één of meer functies van de Navision Application Server voor interactieve communicatie met andere (web)applicaties. Hiervoor maakt DSA gebruik van webservices en XML. Sinds zijn entree in de woningcorporatiemarkt heeft de softwareleverancier met het geïntegreerde standaardpakket Empire een behoorlijke groei doorgemaakt. DSA heeft een marktaandeel van bijna zes procent in het segment van corporaties met meer dan 1000 VHE.

Deelnemers Futura

Futura is een door Brabantse woningcorporaties in 1997 gevormde samenwerkingsorganisatie. Deelnemers zijn: AlleeWonen (bestaat uit Aramis uit Roosendaal en Singelveste uit Breda), Casade (Waalwijk), Cires/Zorg voor Wonen (Oosterhout/Sprundel: zijn gefuseerd tot Thuisvenster), en WonenBreburg (Tilburg).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-16T16:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.