Webtool voor werven op sociale netwerken

Ontwikkelaar van mobiele diensten en internetomgevingen Mobillion heeft een webtool ontwikkeld waarmee bedrijven hun werknemers kunnen inzetten bij het werven van personeel. Medewerkers kunnen de tool met twee clicks als widget op hun Hyves- of LinkedIn-pagina publiceren om binnen hun online netwerk een vacature bekend te maken. Voor bedrijven die de hrm-tool inzetten, is vervolgens inzichtelijk welke kandidaten via één van hun medewerkers solliciteert.

Mobillion introduceert een tool waarmee het online netwerk van medewerkers ingezet kan worden om personeel te werven. Deze online tool ‘Recruitr' maakt bovendien de inspanningen van werknemers inzichtelijk.

"Vaak hebben bedrijven een bonussysteem om personeel te stimuleren voor hen te werven. Dit werkt echter meestal niet goed. De gedachte achter onze webtool is dat je het je personeel vooral makkelijk moet maken", zegt Brechtje de Leij, productontwikkelaar bij Mobillion. Zij werkte mee aan de ontwikkeling van de webtool.

Meten

Mobillion host de webtool en verzorgt rapportages over het verbruik. De hrm-manager of directeur van een bedrijf moet zelf de vacature in de tool Recruitr zetten en kan vervolgens zijn medewerkers oproepen deze te verspreiden via hun online netwerk. "Met twee clicks kunnen werknemers de widget op hun LinkedIn- of Hyves-pagina zetten", vertelt De Leij. "Vervolgens meten wij alles. Wij zien hoeveel medewerkers een mail met link naar ‘Recruitr' krijgen en hoeveel daarvan vervolgens werkelijk naar de tool gaan. Ook meten wij wie wat met de tool doet en welke sollicitanten via één van de medewerkers binnenkomt."

Uit het Nationaal Onderzoek Arbeidsmarkt (NOA) 2008 bleek eerder dat ict'ers zich voornamelijk online informeren over arbeidskansen. Meer dan 52 procent van de ondervraagden liet weten zich via het persoonlijke netwerk te oriënteren. 

Volgens De Leij zal de huidige crisis niet van grote invloed zijn op het succes van de tool. "Inderdaad is niet ieder bedrijf in deze tijd aan het werven, maar LinkedIn is door de crisis wel enorm gegroeid in Nederland. Ook schijnen veel mensen hun  profiel te updaten. Bovendien blijft de arbeidsmarkt voor hoog opgeleid personeel krap."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-20T17:08:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.