Teradata-info is beschikbaar via SAP

Dit artikel delen:

SAP en Teradata zijn overeengekomen SAP/software geschikt te maken om informatie uit de Teradata-databases te kunnen analyseren. SAP gaat zijn Business Objects-portfolio inzetten om gegevens te analyseren en BI-oplossingen. Het partnerschap houdt ook in dat Teradata de producten van SAP gaat verkopen. De overeenkomst is bekend gemaakt tijdens Teradata Universe in Istanboel deze week. De deal betekent dat klanten die databases van beide leveranciers gebruiken hun bedrijfsinformatie naar één plek kunnen consolideren.

Tijdens de gebruikersbijeenkomst Teradata Universe in Istanboel is bekend gemaakt dat SAP Netweaver Business Warehouse geschikt gaat maken om bovenop de Teradata database te draaien. Klanten hadden gevraagd om het mogelijk te maken dat gegevens in de SAP-databases en die van Teradata eenduidig zijn te benaderen om een beter zicht te krijgen op hun bedrijvigheden.

Veel ondernemingen hebben meerdere databases van verschillende leveranciers. Het is dan lastig om met één BI-tool de gegevens te analyseren. De overeenkomst tussen deze twee partijen moet erin voorzien dat dit wel mogelijk is. Teradata beschouwt Sap als zijn strategische partner als het gaat om BI-oplossingen.

Ook voor niet-SAP erp

Met de integratie van SAP Netweaver BW, SAP Business Objects-software en Teradata Active Enterprise Data Warehouse-oplossingen kunnen klanten al hun bedrijfsinformatie consolideren naar één plek. De kosten voor het beheer van datawarehouses gaan hiermee naar beneden.

De twee bedrijven zijn ook overeengekomen hun gezamenlijke BI-oplossingen bruikbaar te maken voor niet-SAP erp-omgevingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-29T18:04:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.