Logica regelt procesverbetering Unimills

Dit artikel delen:

Unimills, een Zwijndrechtse leverancier van plantaardige olieproducten voor de voedingsmiddelenindustrie, heeft dienstverlener Logica gevraagd om zijn bedrijfsprocessen in kaart te brengen en te verbeteren. De olieleverancier hoopt zo flexibeler te kunnen werken. Dat is volgens Unimills nodig voor een betere dienstverlening en een betere afstemming van de productontwikkeling op de behoefte van de klant. Logica wil de processen verbeteren middels een geïntegreerde SAP-MES-oplossing.

De nieuwe SAP-MES-oplossing moet de productieautomatisering met de administratieve en logistieke systemen koppelen. De real-time informatie die hierdoor beschikbaar komt, moet de besluitvorming op ieder niveau ondersteunen. Het productielandschap zou hierdoor sneller aangepast moeten kunnen worden aan nieuwe eisen en producten van de olieleverancier. 'De systemen worden gebruikt om de bedrijfsprocessen te ondersteunen en te optimaliseren', aldus een woordvoerder van ict-dienstverlener Logica. Volgens hem was Logica het enige bedrijf dat in alle benodigde niveaus van automatisering thuis is. 'De combinatie van MES en SAP maakt ons uniek. Logica heeft de bedrijfsprocessen van Unimills geïnventariseerd en gestroomlijnd naar de doelstellingen van Unimills.'

Standaard, op maat gesneden

Circa veertig medewerkers van Logica Nederland zijn betrokken bij het ontwerpen en implementeren van de SAP-MES-oplossing; een project waarvoor Unimills een vijfjarig contract van ongeveer 4,8 miljoen euro afsloot met Logica. Voor het project wordt gebruik gemaakt van diverse standaardproducten van Logica, die samen tot een op maat gesneden systeem voor Unimills moeten leiden. 'De samenhang van configuraties in het totale applicatielandschap maken deze oplossing uniek', aldus de woordvoerder van Logica.

De geïntegreerde SAP-MES-oplossing wordt de komende maanden in fasen geïmplementeerd. Vanaf 1 juli moet het eerste SAP-deel live zijn. MES zal gespreid worden geïmplementeerd. Logica hoopt aan het eind van 2009 klaar te zijn met het project.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-20T09:39:00.000Z Nick Kivits
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.