Qurius staakt operatie in Zweden

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Qurius heeft besloten zijn Zweedse operatie, met kantoren in Stockholm, Linköping en Göteborg, op te heffen. In totaal verliezen 78 werknemers hun baan. Redenen zijn de aanhoudende verliezen en de ongunstige marktomstandigheden. Waar mogelijk, nemen andere Qurius-vestigingen doorlopende klantcontracten over.

In de eerste vier maanden genereerden de Zweedse Qurius-vestigingen een omzet van ongeveer 2,8 miljoen euro, met een ebit-verlies (ebit: earnings before interest) van ongeveer een half miljoen euro. De reorganisatiemaatregelen die Qurius vorig jaar en dit jaar heeft doorgevoerd, hebben te weinig effect gehad om de Zweedse activiteiten gezond te maken, concludeerde de directie van de softwaredienstverlener uit Zaltbommel.

Bestuursvoorzitter Fred Hermans vertelde afgelopen maart, tijdens de toelichting op de verliesgevende jaarcijfers van 2008, dat er in Zweden sprake was van een hoog personeelsverloop en dat een aantal contracten afliep die niet werden opgevangen door nieuwe opdrachten. Nu, een paar maanden later, stelt hij: 'Ondanks het feit dat we ons kostenniveau voor de komende tijd succesvol hebben kunnen verlagen, werd volledige rationalisatie in toenemende mate bemoeilijkt door de economische teruggang. Hierdoor achten we verdere investeringen niet langer haalbaar. We hebben daarom de moeilijke beslissing genomen om te stoppen met het investeren in onze Zweedse activiteiten en om de operaties te staken.'

Vorige maand kondigde de specialist in zakelijke Microsoft-oplossingen om zijn Deense vestiging te sluiten. Die is met zes medewerkers een stuk kleiner dan het Zweedse kantoor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-15T15:34:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.