Maastricht verwerkt studentgegevens met SAP

Dit artikel delen:

De universiteit van Maastricht heeft het studentinformatiesysteem Student Lifecyle Management (SLcM) van SAP in gebruik genomen. Maastricht is de eerste universiteit van Nederland die alle studentgegevens van het moment van inschrijving tot het afstuderen opslaat in een centraal administratiesysteem. In het pakket wordt data uit de online inschrijfapplicatie voor het hoger onderwijs Studielink, roosterplanningsoftware Syllabus Plus en de digitale leeromgeving Blackboard gekoppeld.

Het studentinformatiesysteem volgt de hele levenscyclus van studenten tijdens de studie. Daarnaast kunnen studenten bijvoorbeeld online inschrijven voor toetsen, colleges en opleidingen, studieresultaten raadplegen en een verzoek tot afstuderen indienen. Medewerkers en docenten kunnen, als ze daartoe bevoegd zijn, toegang krijgen tot alle inschrijf- en volggegevens.

De universiteit beschikte per faculteit over verschillende administratie paketten en procedures. Voordat in 2008 werd begonnen met het functioneel ontwerp en de bouw van de nieuwe software zijn de eerst de administartieprocessen van de verschillende opleidingen en faculteiten gestandaardiseerd. Logica en 2B Interactive zijn implementatiepartner van het pakket.

Managementinformatie

Naast de verbeterde dienstverlening voor studenten (minder systemen, centraal inzicht in resultaten, roosters en aanvragen) moet het nieuwe pakket zorgen voor betere managementinformatie voor het universiteitsbestuur. Voorheen was informatie over bijvoorbeeld het aantal inschrijvingen per opleiding of faculteit, herkomst van studenten en studieresultaten en dergelijke niet centraal opvraagbaar. Nu worden die gegevens met behulp van business intelligence (bi) en customer relationship management (crm) oplossingen van SAP uit het centrale administratiepakket gehaald

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-18T11:25:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.