Ultimate Software 'entert' software Logica

Dit artikel delen:

Het Hilversumse Ultimate Software neemt de intellectuele eigendomsrechten op de FlexShip/Port software, de klanten en de bijbehorende activiteiten over van Logica. De ict-dienstverlener verwierf dit scheepvaartpakket met de overname van de Zweedse automatiseerder WM-data in 2006. Een softwarelijn onderhouden behoort echter niet tot de kerntaken van Logica.

FlexShip/Port is een geïntegreerd softwaresysteem voor de scheepvaartbranche, gebaseerd op de bedrijfsoftware Microsoft Dynamics AX. Het toenmalig Deense onderdeel van WM-data bouwde deze 'enterprise resource oplossing' voor zowel scheepvaartondernemingen als havenbedrijven. Met de administratieve software kunnen schepen bijvoorbeeld hun ladingen administreren en beheren en havens de binnenvarende schepen registreren en factureren. In Denemarken hebben diverse havens met het pakket hun bedrijfsprocessen geautomatiseerd.

Ultimate Software uit Hilversum levert op Microsoft Dynamics AX-toegesneden oplossingen aan branches als de scheepvaart, groothandel en logistiek en de machinebouw. Het bedrijf, met dertig werknemers, werkte al sinds 2005 samen met Logica in het kader van FlexShip/Port. 'Wij hebben bijvoorbeeld multimodale add-ons ontwikkeld waarmee het systeem ook te koppelen is aan erp-systemen van andere vervoerders, zoals de binnenvaart, het vrachtvervoer en het railvervoer", vertelt directeur René Altena. 'We nemen het pakket nu over omdat Logica alleen nog de rol van systeemintegrator wil spelen en geen leverancier van standaardsoftware wil zijn.'

Liever AX dan NAV

Over de verkoopprijs of precieze omzetcijfers laat Altena zich niet uit. Wel beweert hij dat het een goedlopende niche-activiteit is. 'Er gaan ettelijke miljoenen in om. Dat is dan wel inclusief de opbrengsten van de dealers.' FlexShip/Port wordt internationaal verkocht en geïmplementeerd via een netwerk van dealers. Inmiddels heeft Ultimate wederverkopers in Zuid Afrika, België, Nederland, Duitsland, Australië, Denemarken, Zweden, Litouwen, Letland, Rusland, Nigeria, Slovenië, Verenigd Koninkrijk, Dubai en Saoedi-Arabië. Klanten in Nederland zijn onder andere Seatrade en LBH Groep.

Altena vindt het een voordeel dat FlexShip/Port gebaseerd is op Microsoft Dynamics AX (Axapta) en niet op Microsoft Dynamics NAV (Navision). 'Van dat pakket bestaan in elk land allerlei verschillende versies. AX heeft dat niet en dat is gezien het internationale karakter van FlexShip/Port erg handig. Bovendien is het makkelijker om op een andere taal over te schakelen en zijn wijzigingen in wet- en regelgeving eenvoudig aan te passen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-08T16:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.