Raet koopt Caso en Edukaat van Randstad

Salarisverwerker Raet wil de payroll- en hr-softwareproducten Caso en Edukaat van Randstad HR Services kopen. Daartoe hebben de twee bedrijven een intentieverklaring getekend. De softwareproducten zijn voor de onderwijssector. Eerder kocht de salarisverwerker het bedrijfsonderdeel Gamma Dienstverlening, dat is gespecialiseerd in de verwerking van salarisgegevens voor organisaties in de zorgsector. De bedrijven maken niet bekend wat Raet voor de activiteiten wil betalen.

Een woordvoerster van Randstad zegt dat het bedrijf, na de overname van branchegenoot Vedior, een andere focus heeft gekregen. Het richt zich nu op detachering. Ook blijkt dat er in de markt voor salarisuitbesteding veel prijsdruk is. 'Daarnaast heeft de trend om hr-activiteiten te outsourcen zich minder ontwikkeld dan gedacht', aldus de voorlichter.

De honderd werknemers van het uitzendbureau die bij Caso en Edukaat betrokken zijn, gaan over naar Raet. De hr-divisie van Randstad heeft kantoren in Gouda en Apeldoorn. Het kantoor in Gouda blijft bestaan. De medewerkers van het kantoor in Apeldoorn trekken in bij het Apeldoornse Raet-kantoor.

Verkoop

Bij de divisie Randstad HR Services werken na de verkoop nog tweehonderd werknemers. Dat zijn onder andere honderd medewerkers van het oud-Philipsonderdeel Cian. Het bedrijf onderzoekt wat het met de overgebleven onderdelen van de divisie gaat doen. De woordvoerster sluit een verkoop niet uit.

Caso en Edukaat waren ooit producten van PinkRoccade. Dit onderdeel werd in 2006 voor 65 miljoen euro door Randstad gekocht. Het bedrijf zei toen flink te willen investeren in de nieuwe software. Volgens de voorlichtster zijn die investeringen ook gedaan. 'We wilden een ict-platform waarop we ook andere diensten aan klanten konden aanbieden', zegt ze. Het gemaakte platform gaat het bedrijf niet meer gebruiken. Randstad schreef het derde en vierde kwartaal 85 miljoen euro af op de divisie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De medewerkers van het kantoor in Apeldoorn trekken in bij het Apeldoornse Raet-kantoor.
Foutje, moet zijn Amersfoortse Raet-kantoor.

Ik ben 1 van de honderd die door Raet overgenomen worden en niemand hier weet nog wat de gevolgen op lange termijn zijn.
Wil Raet alleen de klanten of nemen ze Caso en Edukaat over om er mee verder te gaan?
In het ergste geval staan er straks (in 2011, 2012) 100 man op straat.Onbehoorlijk bestuur, mismanagement en winstbejag maken veel kapot. Kapitaalvernietiging is het gevolg. Randstad koopt Edukaat voor 65 miljoen euro en schrijft nu 85 miljoen euroaf op de divisie. Dan nog niet eens gesproken over de personele ellende. In 2005 heb ik hier een artikel (Een landelijke HRM-dag tot mislukken gedoemd) aan gewijd, waarin de (toen dreigende) verkeerde aanpak aan de orde werd gesteld. Dat artikel is via Google of op de site van de Automatisering Gids in te zien.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-15T09:52:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.