Softwarebouwer start SMS-dienst voor recruiter

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Otys Recruiting Technology komt met een sms-dienst voor recruiters. De wervers kunnen de dienst inzetten vanuit het systeem dat zij al gebruiken. De dienst is bedoeld om bijvoorbeeld uitzendkrachten te laten weten dat een opdrachtgever op zoek is naar een invaller.

Ook kunnen kandidaten een herinnering aan een sollicitatiegesprek of een succeswens van de intercedent verwachten. Chief executive officer Jorrit Blok van Otys denkt dat de nieuwe communicatiemethode 'een snelle en laagdrempelige manier van contact' is. 'Met sms heb je een groter bereik dan met e-mail. En het is sneller: een sms'je wordt vaak meteen gelezen', zegt hij.

Snel en duidelijk

Recruiters zouden de softwareleverancier al langer om sms-integratie gevraagd hebben. Martijn Vermeulen van bemiddelingsbureau Van Beuningen en Partners is daar één van, aldus Otys. Van Beuningen: 'Ik verstuurde al vaak sms-berichten vanaf mijn eigen gsm om afspraken met kandidaten te bevestigen. Bovendien zijn contactpersonen van mijn klanten vaak in gesprek en dus slecht bereikbaar. Sms is dan voor mij de enige manier om toch snel en duidelijk een boodschap over te kunnen brengen.'

De softwareleverancier wil het sms-platform binnenkort uitbreiden met een dienst waarmee recruiters kandidaten kunnen inlichten over vacatures. De kandidaat ontvangt dan alleen berichten over vacatures die aan zijn of haar criteria voldoen.

Het initiatief van Otys is niet de eerste sms-dienst die het werkproces gemakkelijker moet maken. Softwareontwikkelaar Paralax kwam enkele maanden geleden met een sms-dienst waarmee werknemers kunnen aangeven of ze ingeroosterd kunnen worden. Een personeelsfunctionaris kan naar aanleiding daarvan een rooster maken of dit door het planningsprogramma laten doen. De medewerker hoort ook weer per sms of hij of zij ook daadwerkelijk is ingepland.

Werving- en selectiesoftware

Otys maakt werving- en selectiesoftware voor onder andere recruitmentbureaus, uitzendorganisaties en detacheerders. De dienstverlener wil het daarmee het plaatsen van vacatures, het vinden van kandidaten en het managen van processen gemakkelijker maken. Het bedrijf is actief in Nederland, België, Engeland en de Verenigde Staten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heel logisch, wij hebben deze oplossing al drie jaar in onze software MySolution FLEX zitten.

Bij het programma carerix gebruiken wij dit al zeer lang

Nieuwswaarde? Oh, ik bedoel. Reclamedeal? :)

Werkt niet als je geen mobiel (wilt) hebben :-)

Zit er een email module ingebouwd in dit pakket?

Bij First Select gebruiken we hier al jaren Copernica Marketing Software voor. Met sms kun je je kandidaten op een meer persoonlijke manier betrokken houden dan met e-mail. Helemaal als je niet alleen zakelijk communiceert. Zo sturen wij via Copernica bijvoorbeeld automatisch verjaardagssmsjes naar onze kandidaten en wensen we ze (automatisch) succes op hun eerste werkdag. Voor ons heeft de toegevoegde waarde van sms zich inmiddels wel bewezen.

@ Loes Verberkt

Lekker persoonlijk bezig zijn jullie! Als je een beetje werk te doen wilt hebben op het moment, zou ik het lekker zelf gaan doen, want veel gesprekken zul je niet hebben...

@ Henk

Sommige mensen hebben meer dan 10 contactpersonen! :)

Ik zie liever dat OTYS eens de service gaat verbeteren ipv met sms diensten te komen. Ik ben al tijden niet meer zo blij met ze.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-11T10:38:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.