Contracten redden omzet Unit 4 Agresso

Dit artikel delen:
Unit 4 Agresso hoofdkantoor Sliedrecht

Softwareleverancier Unit 4 Agresso boekt over het eerste halfjaar van 2009 een omzet van 187,1 miljoen euro. Dat is 2 procent lager dan een jaar eerder. Contracten op basis van software-as-a-service en onderhoudscontracten stuwen de halfjaarcijfers op. Die omzet steeg met 11 procent ten opzichte van 2008. De omzet uit licentie-inkomsten en dienstverlening daalde respectievelijk met 21 en 7 procent. Dat blijkt uit cijfers over de eerste zes maanden van 2009.

Het bedrijf maakte flink minder winst. Het eerste halfjaar van 2008 werd er nog 11,5 miljoen euro winst geboekt. Het eerste halfjaar van 2009 is het winstbedrag nog 3,5 miljoen euro, een daling van 69 procent. De softwaremaker wijt dit aan een afschrijving op rentederivaten voor een lening voor de aankoop van de Engelse softwaremaker Coda in 2008. Een bedrijf maakt gebruik van een derivaat om financiële risico's, bijvoorbeeld hoger wordende rente, af te dekken.

De softwaremaker was het afgelopen halfjaar 5,2 miljoen euro kwijt aan reorganisatiekosten. Deze kosten werden vooral gemaakt in de regio's Spanje en Groot-Brittanië. In die landen is het aantal medewerkers in 2009 met tien procent teruggebracht. In Nederland werd het kleinste bedrag aan reorganisatiekosten uitgegeven, het gaat om 170.000 euro. Het bedrijf verwacht dat deze kosten een positief effect zullen hebben op de kostenontwikkeling in de tweede helft van 2009.

Regioverdeling

Het merendeel van de omzet van Unit 4 Agresso komt nog altijd uit de Benelux. Daar steeg de omzet met twee procent naar 61,7 miljoen euro. In de Verenigde Staten was de grootste stijging van de omzet, namelijk 18 procent. Dat komt vooral door de koerswijziging, zonder deze wijziging (pro forma) was de stijging 8 procent, Inmiddels komt 6 procent van de omzet uit deze regio. In de op een-na-grootste regio, Groot-Brittannië, daalde de omzet met 4 procent. Als de koerswijzigingen niet worden meegerekend was er een omzetdaling van 8 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-27T10:47:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.