SNS Reaal legt IT-nieuwbouw DBV stil

Dit artikel delen:

Moedermaatschappij SNS Reaal gaat zijn dochterbedrijf DBV Verzekeringen opheffen en integreren in Reaal. Daarmee komt plotsklaps een einde aan de it-vernieuwing van DBV. De levensverzekeringsmaatschappij gaf nota bene eind juli nog het officiële startschot voor het vernieuwingstraject, samen met it-partner COR AG.

SNS Reaal heeft besloten de productgroep Verzekeringen en Pensioenen te herstructureren. Daarbij heeft het financiele concern besloten het onderdeel DBV Verzekeringen te integreren in het merk Reaal. Met onmiddellijke ingang is het ingezette it-vernieuwingstraject stopgezet. Eind juli vierden DBV samen met partner COR AG nog de aftrap van dit traject.

Een zegsvrouw van DBV kan nog niet aangeven wat precies de gevolgen zijn voor de ict-omgeving. Ook een woordvoerster van SNS Reaal is niet in staat een reactie te geven. 

DBV Verzekeringen, dat zo'n 200.000 polissen beheert, wilde in drie jaar tijd zijn it-platform vernieuwen. Hiervoor had het ruim tien miljoen euro uitgetrokken en was de verzekeraar in zee gegaan met het Duitse softwareconcern COR AG. Het COR-Life-platform zou de verouderde it-omgeving bij DBV vervangen, bestaande uit zelfbouw (CIS: Centraal informatiesysteem) en het UniservLife-systeem USL van Uniserv voor de administratie van de levensverzekeringspolissen.

Grote stap

Bijzonder was dat DBV samen met de Paerel Groep de meerderheid van de aandelen van Uniserv uit Lelystad in bezit had. Dit belang is een paar maanden geleden verkocht aan het Duitse COR AG; DBV bezit nog een minderheidsbelang.

Het binnenhalen van DBV als klant betekende een grote stap vooruit voor COR AG op de Nederlandse markt. Na een selectietraject sloot DBV met COR AG een overeenkomst voor het migreren van alle traditionele levensverzekeringen naar de standaardverzekeringssoftware COR-Life, waarbij het beheer bij COR/Uniserv zou worden ondergebracht. COR-Life maakt onderdeel uit van de Insurance-suite met diverse mogelijkheden voor de ondersteuning van schade-, leven- en pensioenverzekeringen.

Details

Directeur Philip Helmer van COR International vindt het jammer, met name voor de 'medewerkers bij DBV die een jaar lang keihard hebben gewerkt om het veranderprogramma, waartoe ook de it-vernieuwing hoorde, uit te werken'. Hij begrijpt dat de werkzaamheden zijn stilgelegd in afwachting van verdere besluiten, maar is blij dat het COR-Life platform op tijd en volgens de specificaties was opgeleverd. 'Het betekent in ieder geval dat we hebben aangetoond klaar te zijn voor de Nederlandse markt.'

COR AG wacht op de volgende stappen die SNS Reaal zal nemen. Dat geldt ook voor de situatie rond het belang dat DBV nu nog heeft in Uniserv.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-07T11:30:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.