Ortec levert eHRM aan luchtvaartmaatschappij

Dit artikel delen:

Leverancier van ehrm-software Ortec gaat samenwerken met Brussels Airlines. De luchtvaartmaatschappij hoopt met het digitaliseren van de personeelsplanning 42 werkdagen per jaar te besparen. Het bedrijf zet de nieuwe planningen in op de afdeling Engineering en Maintenance.

‘Onze grootste uitdaging is ervoor te zorgen dat het aantal werknemers, de plaats en de tijd goed staan ingepland', zegt personeelsmedewerker van Brussels Airlines Jan de Meyer. Vooralsnog gebruikte de luchtvaartmaatschappij papieren roosters om de inzet van personeel te organiseren.

Door deze te vervangen door online roosters, moet het plannen eenvoudiger worden. Ook zouden de schema's eerder beschikbaar zijn en heeft de werkgever beter inzicht in vakantie, ziekte, ontslag- en pensioendata van het personeel.

De personeelsmedewerkers van de luchtvaartmaatschappij zijn vooral te spreken over de vakantieplanning. ‘Zonder deze functionaliteit zouden bedrijven aan het einde van het jaar geconfronteerd kunnen worden met een onbeheersbare hoeveelheid niet-opgenomen vakantiedagen', aldus De Meyer. ‘Dit kan de werkzaamheden in gevaar brengen en er bovendien voor zorgen dat veel tijd nodig is om de personeelsroosters opnieuw te plannen.'

Planningen

Ortec levert software en advies die de planningen van bedrijven moet vereenvoudigen. Het gaat bijvoorbeeld om het organiseren van routes, belading van voertuigen en personeelsinzet. Ortec is een Nederlands bedrijf met vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Zuidoost-Azië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Ortec

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-07T13:51:00.000Z Heleen van Roon