'Nieuwe' Actium ruilt Nccw in voor DataBalk

Dit artikel delen:

Woningcorporatie Actium implementeert een nieuw bedrijfsinformatiesysteem: Omega. Deze toepassing van Databalk vervangt het huidige BIS van branchegenoot Nccw. Actium startte een selectietraject omdat het als fusiecorporatie behoefte had aan een nieuw, flexibel systeem.

Actium, in 2008 ontstaan uit de fusie van drie Noord-Nederlandse corporaties Stichting Woningbeheer Assen (SBA), Stichting Woningbeheer Smilde (SWS) en Woonstichting Actium, wilde een nieuw bedrijfsinformatiesysteem ter ondersteuning van de stroomlijning van de verschillende bedrijfsprocessen van de drie corporaties. Na een selectietraject, waaraan naast Databalk DSA Vision en de huidige leverancier Nccw deelnamen, koos de woningcorporatie voor het Omega-systeem van Databalk uit Veenendaal.

'Alledrie de leveranciers moesten een business case uitwerken die door diverse medewerkers van Actium tijdens een vierdaagse workshop zijn beoordeeld. Daaruit kwam naar voren dat Omega het meest flexibel en handig in het gebruik was en goed scoorde in het tijdig, juist en volledig verstrekken van informatie', licht een woordvoerster toe. Ook kregen de mogelijkheden van de module Omega 'Dagelijks Onderhoud' en de functionaliteit van het woonruimteverdeelsysteem een goede beoordeling.

Fors bedrag

De voorlichtster wil niet precies aangeven hoe groot het investeringsbedrag is, maar stelt wel dat het om een 'substantieel fors bedrag' handelt. Met Databalk is een vijfjarige samenwerking aangegaan. Daarna wordt bekeken of de samenwerking wordt voortgezet. De implementatiefase duurt ongeveer anderhalf jaar. Aan het einde van dit jaar wordt Actium operationeel met het woonruimteverdeelsysteem, waarna de overige toepassingen in de loop van 2010 volgen.

Actium verhuurt ongeveer 16.000 woningen, verspreid over Zuidoost Friesland tot Zuidwest-, Midden- en Noord-Drenthe, met een duidelijk accent in de plaats Assen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-09T14:17:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.