Nccw neemt belang in ProImpact

Dit artikel delen:

Woningbouwautomatiseerder Nccw neemt een belang van 50 procent in ProImpact. Dit bedrijf uit Almere is specialist op het gebied van beeldschermcommunicatie. Nccw speelt hiermee in op de toenemende vraag onder woningcorporaties naar ondersteunende diensten en producten voor webcommunicatie.

De communicatie met huurders is voor woningbouwverenigingen een belangrijk onderwerp geworden, stelt de zegsvrouw van Nccw. Zij gebruiken internet steeds meer als middel om met huurders contact te hebben over bijvoorbeeld leefbaarheidsvraagstukken, renovatieplannen en bewonersparticipatie. Beeldschermcommunicatie helpt bij het effectief overbrengen van de boodschap. Ook kunnen efficiencyverbeteringen worden doorgevoerd door een betere integratie tussen primaire systemen en bedrijfsprocessen.

Nccw zocht daarom naar een partner met wie het op dit vlak intensief kan samenwerken. Na een selectie van drie kandidaten viel de keuze uit ProImpact, net als Nccw gehuisvest in Almere. Er werken vijftien mensen. De woningbouwautomatiseerder neemt een belang van 50 procent in dit bedrijf dat diensten op het gebied van websites, narrowcasting en video aanbiedt. Over de hoogte van de investeringen wordt geen uitspraak gedaan.

Samenwerking

Dat Nccw geen meerderheidsbelang neemt, is een bewuste keuze, stelt de woordvoerster. 'De partner moet wel een stem kunnen blijven houden. Ook bij andere samenwerkingsvormen, zoals met werkplekbeheerder NEH onder de naam Nccw Shared Services, en met opleidingsinstituut Kjenning gaat het om deelnemingen van 50 procent. Corporaties vragen om bredere diensten en daar speelt Nccw op in met aanvullende joint ventures.' Ook beheert NCCW samen met Afterzone en Woonmaatschappij-Advies het callcenter Wooncontact.com.

Nccw heeft met ProImpact al samengewerkt aan websiteprojecten bij de corporaties KWH, Stadgenoot, Volkshuisvesting Arnhem, Goede Stede, Woonbelang Veghel, Brabant wonen en Rochdale. Recent sloot Woondiensten Enkhuizen (ook Nccw-klant) nog een contract met ProImpact. De woordvoerster benadrukt dat de participatie van Nccw niet betekent dat de communicatiespecialist niet meer mag samenwerken met andere woningbouwautomatiseerders. Zo werkte ProImpact eerder met Databalk.

NCCW neemt belang in ProImpact

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-18T09:39:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.