Deens softwarehuis TIA opent Benelux-kantoor

Dit artikel delen:

Het Deense TIA Technology, leverancier van gestandaardiseerde administratiesoftware voor verzekeringsmaatschappijen, opent een vestiging in Nederland. Vanuit Amsterdam wil het bedrijf de activiteiten in de Benelux uitbreiden. De Deense software wordt onder andere gebruikt bij de Nederlandse verzekeraars Univé, Delta Lloyd en Ohra. De software wordt geïmplementeerd door partners.

Het Deense bedrijf levert TIA Solution. Die software wordt door verzekeraars ingezet bij de administratie van afhandelingen en de betalingen van claims. Het standaardpakket moet er ook voor zorgen dat nieuwe verzekeringsproducten sneller geïntroduceerd kunnen worden. De leverancier concurreert met verzekeraarspakketen van leveranciers zoals Guidewire en IDIT.

Door het nieuwe Benelux-kantoor in Amsterdam moet de dienstverlening aan bestaande klanten worden uitgebreid en het aantal implementaties in België Nederland en Luxemburg groeien.

Implementatiepartners

In Nederland zijn de dienstverleners Capgemini, Logica en Atos Origin als implementatiepartner van de software ingezet. De leverancier heeft geen exclusiviteitsovereenkomst met de dienstverleners, ook andere dienstverleners kunnen de software implementeren. Accenture is internationaal gezien, betrokken bij de meeste implementaties en support. Bij dat bedrijf zijn tweehonderd medewerkers bezig met de implementatie en support van het Deense softwarepakket voor verzekeringsmaatschappijen.

TIA Technology levert aan vijftig verzekeringsmaatschappijen in 29 landen. Bij het bedrijf werken tachtig mensen. De leverancier werd in 1998 opgericht na een management buy-out van een grote Deense verzekeringsmaatschappij. Het levert aan verschillende onderdelen van de verzekeringbranche zoals de schademarkt, grote algemene verzekeraars en kleine en lokale specialisten.

Het bedrijf is door onderzoeksbureau Ernst & Young en de Deense zakenkrant Børsen benoemt tot ict-bedrijf van het jaar in Denemarken. De prijs werd toegekend op basis van winst- en omzetcijfers, de groei van het aantal medewerkers en de arbeidsproductiviteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-21T10:22:00.000Z Pim van der Beek