Microsoft koopt modules voor uitbreiding ERP

Dit artikel delen:
Microsoft

Softwareleverancier Microsoft voegt drie applicaties toe aan Microsoft Dynamics AX. De enterprise resource planning (erp) software voor grote bedrijven wordt uitgebreid met branchegerichte modules voor het beheer van productieprocessen, zakelijke dienstverlening en detailhandel. De ingebedde softwareonderdelen worden gekocht van partners. Microsoft maakt niet bekend hoeveel voor het gebruik van de toevoegingen is betaald.

De aangekochte onderdelen die aan het erp-pakket worden toegevoegd bestaan uit een module voor het beheer van productieprocessen van het Amerikaanse Fullscope. Computer Generated Solutions (VS) levert daarnaast een module voor een transactie- en factureringsysteem waarvan de beschikbaarheid wordt afgestemd op het aantal lopende opdrachten. Het IJslandse LS Retail en het Deense To-Increase leveren een module voor de detailhandel. In die retailmodule worden gegevens van de kassasystemen (point of sale) gekoppeld aan het erp-systeem.

De oplossingen voor de procesindustrie en de zakelijke dienstverlening op basis van Microsoft Dynamics AX zijn per direct aan de suite toegevoegd. De retailoplossingen worden later verwacht.

Microsoft Dynamics

Microsoft levert de erp-pakketten Microsoft Dynamics NAV (voorheen Navision) dat wordt gebruikt door bedrijven met maximaal duizend medewerkers en Microsoft Dynamics AX (Axapta) dat wordt gebruikt binnen organisaties tot drieduizend man personeel. Microsoft is na SAP, Oracle en Sage één van de grootste erp-leveranciers van Europa (cijfers marktbureau IDC, 2006). De softwareleverancier wil geen cijfers geven over het aantal licenties in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goede ontwikkelingen voor het vlaggenschip van de Dynamics ERP systemen.
Ik zie veel toekomst voor het logistiek-krachtige AX in de detailhandel in combinatie met het nieuwe PoS.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-25T08:24:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.