Microsoft trekt stekker uit mobiele ERP

Softwareleverancier Microsoft stopt met Mobile Dynamics. Dat is software waarmee de erp-pakketten Dynamics NAV en AX via mobiele apparaten beschikbaar zijn. Het softwarehuis staakt per direct de levering van upgrades en de doorontwikkeling van nieuwe versies van de software. Vanaf augustus 2010 is het product niet meer te koop. De leverancier verwacht meer van branchegerichte software van partners. Dat schrijft het bedrijf in een brief aan partners en klanten.

De software voor mobiele apparaten werd in 2007 geïntroduceerd. Het gaat om een aanvulling op de enterprise resource planning (erp) pakketten NAV (voorheen Navision) en AX (Axapta).Verschillende partners ontwikkelen branchespecifieke software die de erp-pakketten koppelt aan mobiele apparaten. In Nederland zijn dat bijvoorbeeld Centric Business Solutions uit Gouda en het Veenendaalse Dynamics Software.

Microsoft richt zijn strategie sterk op doorontwikkeling van branchespecifieke bedrijfssoftware door partners. Het bedrijf maakte eerder bekend dat het drie applicaties toevoegd aan Microsoft Dynamics AX, zijn erp-pakket voor grote bedrijven. De ingebedde softwareonderdelen worden gekocht van partners.

Stekker eruit

Mobile Dynamics is niet het eerste erp-product waar de softwareleverancier de stekker uittrekt. Eerder stopte het bedrijf met Microsoft Dynamics Entrepeneur, een een erp-pakket dat speciaal was gericht op het mkb. De Nederlandse tak van Microsoft baalde van die beslissing omdat het product in Nederland goed liep.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

In het verlengde van Ballmer: we hebben het verprutst met Windows Mobile: http://tweakers.net/nieuws/62716/ballmer-we-hebben-het-verprutst-met-windows-mobile.html

Serieus, goeie set. Ik heb Mobile-ERP geprobeerd met NAV en vond het matig..

Je zal als klant maar een product hebben gekocht en vervolgens worden geconfronteerd met de mededeling dat de stekker eruit wordt getrokken. Weet je direct dat je binnen afzienbare tijd weer kunt migreren naar een ander product, mag je nog een keer de portemonnee trekken voor de implementatie van een nieuw product...

Misschien is er een goed open source alternatief beschikbaar, loop je minder risico dat de leverancier zomaar de stekker eruit trekt. En je kunt zelf altijd (laten) doorontwikkelen, toch een pluspuntje bij open source.

Tja ook Microsoft neemt haar strategische beslissingen, en die worden niet altijd goed verteerd.

Maar, moet hier de vraag niet zijn, is er wel behoefte genoeg aan mobile ERP? Geen vraag , geen aanbod. Of in het geval van Microsoft , niet genoeg vraag dan wordt het product stopgezet.

Hoe controleer je de voortgang in een Open source traject, wie spreek je aan? Dat zal vaak toch een partner zijn die zijn eigen specialisten/ontwikkelaars op dit product heeft zitten. Ook zij ontwikkelen aan de hand van nieuwe inzichten in de markt en behoefte dat er gewenste functionaliteit nodig is. en ook hiervoor geldt geen behoefte, geen (door)ontwikkeling.

Wellicht dat het "Cloud" denken ook bij Microsoft nu echt voorrang krijgt. Waarom lastig schaalbare bedrijfsprocessoftware in lastig te onderhouden architectuur niet naar de cloud brengen?
Microsoft gelooft erin en volgt de grote trends waarin AMAZON en GOOGLE zijn voorgegaan.

Kijkend naar het productportfolio waar Microsoft mee te maken heeft, vindt ik het toch knap dat ze nieuwe wegen inslaan en nieuwe technologieen aanspreken, puur omdat het kan!

Het is aan de markt om deze wel/niet te ontvangen als zijnde een oplossing voor een bestaand probleem.

Bij veel grote pakketten (SAP/Oracle en hier MS Dynamics) zie je dat de mobiele component toch een soort wormvormig aanhangsel is en niet de core business.
Gelukkig zijn er andere partijen voor wie mobile workforce juist de kern activiteit en kunde is. Door die te integreren krijg je uitstekende oplossingen die ook nog goed werken en bruikbaar zijn in het veld.
Ik lees hier ook niet dat MS stopt met Dynamics maar allen met de mobiele extentie.

Goeie stap van Microsoft.
Tijd dat ze nog meer van de "aan/ingekochte businesses" laten vallen en zich gaan richten op het ontwikkelen van hun eigen betrouwbare, stabiele en solide operating system. Daar kunnen ze hun handen wel vol aan hebben de komende jaren...

Je kunt immers niet op alle fronten goed zijn (of die illusie naar je klanten proberen te blijven verkopen)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-28T15:14:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.