PwC adviseert Unit 4 over belastingregels

Dit artikel delen:

Adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC) adviseert softwareleverancier Unit 4 Agresso over veranderende financiële regelgeving en rapportagevereisten. De softwareleverancier gebruikt die adviezen voor de ontwikkeling van nieuwe software. PwC implementeert verschillende financiële pakketten van Unit 4 Agresso.

PwC heeft de VPB-module van Unit 4 Fiscaal in gebruik genomen. Dat is software voor de verwerking en aangifte van vennootschapbelastingen van cliënten. Die fiscale software wordt door driehonderd medewerkers van de Tax Management & Accounting Services groep van PwC gebruikt. De fiscale software is het tweede pakket dat door Unit 4 Agresso wordt opgeleverd. Eerder werd Unit 4 Salaris, een pakket voor salarisadministratie van vierduizend Nederlandse PwC medewerkers en klanten ingevoerd.

Advies over nieuwe regels

Als onderdeel van de overeenkomst geeft PwC aan Unit 4 Agresso advies over nieuwe financiële regelgeving. Het gaat bijvoorbeeld om nieuwe regels van de Belastingdienst over de samenval van fiscale aangiften, de statutaire jaarrekening en digitale rapportages. In die nieuwe situatie zijn accountants verantwoordelijk voor de juistheid van cijfers. Bovendien worden gegevens vaker tussentijds gecontroleerd in plaats van op het moment van de jaarlijkse aangifte. Unit 4 Agresso gebruikt de informatie van PwC bij de ontwikkeling van nieuwe software.

Volgens Herman de Jonge, directeur van Unit 4 Agresso Accountancy, gaat het om een bijzondere samenwerking met de klant. Hij benadrukt dat PwC voor de levering van software gewoon licenties betaald. 'Het gaat niet om een wederdienst', aldus De Jonge.

In december 2008 sloten PwC en Unit 4 Agresso een meerjarig contract waarvan geen financieele details zijn prijsgegeven. De bedrijven hebben het voornemen om in 2011 de volledige accountancy-suite van de Sliedrechtse leverancier te hebben ingevoerd. PwC werkte al met Unit 4 AccountAnalyser, een pakket voor de controle van analyse en financiële klantgegevens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-06T10:43:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.