SAP-gebruikers krijgen nieuwe directeur

Dit artikel delen:

Rob van der Marck is de nieuwe directeur van de Vereniging voor Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG). Zijn belangrijkste agendapunten zijn de uitbreiding van activiteiten rondom Business Objects en de verhoging van het onderhoudstarief voor Enterprise Support. Daarnaast moet de samenwerking met de internationale gebruikersvereniging worden uitgebreid. Van der Marck neemt de functie over van Bea Logtenberg die zes jaar leiding gaf aan de VNSG.

De nieuwe directeur gaat regelmatig overleg voeren met de directie en het management van SAP Nederland, SAP Duitsland en de internationale gebruikersvereniging SAP User Group Executive Network (SUGEN). Verder moet de informatie-uitwisseling tussen SAP-experts verbeteren door een nieuwe portal op de website van de VNSG.

Van der Marck studeerde technische bedrijfskunde aan de universiteit van Twente. Daarna werkte hij  onder andere als logistiek SAP-consultant bij Inter Access, als manager van het SAP Competence Center van Aldipress en als interim manager bij Friesland Foods. Hij  was voorzitter van de focusgroep CCC (Customer Competence Centers) van de VNSG.

Onderhoudstarief

SAP nam eind 2007 Business Objects over. Die community is opgenomen in de gebruikersvereniging van SAP. Daarnaast is er onmin tussen gebruikers en de leverancier over een nieuw onderhoudstarief. De leverancier heeft het dienstenmodel aangepast en daardoor zijn in de meeste gevallen de kosten voor support omhoog gegaan. SAP zegt dat het daarvoor wel betere dienstverlening levert. Dat wordt nu onderzocht door een externe partij.

VNSG

Het VNSG-bureau heeft acht dagelijkse medewerkers. De vereniging bestaat uit 25 focusgroepen. Die onderdelen organiseren evenementen voor het eigen kennisgebied. De vereniging heeft een website en een digitale nieuwsbrief en geeft een magazine uit. Er zijn negenhonderd organisaties bij de vereniging aangesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Beste Rob,

Ik wens je alle succes in je nieuwe functie. Als aanwezige bij de prille oprichting van de VNSG in mijn Schipholtijd door o.a. mijn collega Kees Heesbeen ken ik de geschiedenis en ontwikkeling van de vereniging van het eerste uur. In de eerste dagen heb ik achter de schermen voor Kees nog een kleine bijdrage mogen leveren bij het opstellen van de eerste statuten. Het ging toen vooral om de vraag of het vereniging voor louter eindgebruikers moest worden of ook participatie van partners. Volgens goed Poldermodel hebben we door de jaren heen gezien hoe sterk je kunt worden door samenwerking.

Heel veel succes, we zullen elkaar zeker gaan ontmoeten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-14T08:25:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.