Pdm-markt stagneert volgens Daratech

Dit artikel delen:

Daratech voorspelt dat de pdm (product data mangement)-markt in 2004 met nog geen procent zal groeien. In 2005 wordt echter een sterke heropleving verwacht.

De pdm-markt, die vroeger enkel in de cad/cam-sector actief was, kent dit jaar een stagnering, in tegenstelling tot de algemene softwaremarkt waar een tendens van nieuwe investeringen wordt vastgesteld. Het marktonderzoeksbureau Daratech voorspelt dat de markt blijft hangen op een omzet van ongeveer 1,73 miljard dollar. Voornaamste reden : de traditioneel langlopende en veel opleiding vergende pdm-projecten beantwoorden niet aan de verwachtingen van vandaag, waar haast altijd een 'return on investment (roi)' binnen een paar maanden wordt geëist.
 
Het onderzoeksbureau verwacht dat met de invoering van nieuwe open technologieën en middleware-toepassingen pdm sneller rendement kan opleveren, zodat bedrijven eerder een project zullen lanceren, vooral in de productiesector. Daratech verwacht een gemiddelde jaarlijkse groei van 12 procent tussen 2005 en 2008.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-08T15:01:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.