Afas past implementatiemethode aan

Softwareleverancier Afas ERP Software heeft zijn implementatiemethode aangepast. De leverancier wil zo de groei van het aantal klanten in goede banen leiden. In plaats van oplevering per klant wordt bij meerdere klanten tegelijk de nieuwe software ingevoerd. Zo moet ook het aantal consultancydagen worden beperkt en kan met dezelfde capaciteit aan mankracht meer software geïmplementeerd worden. Het bedrijf boekte in het derde kwartaal van 2009 meer omzet uit licenties en dienstverlening dan het bedrijf verwachtte.

In de nieuwe situatie wordt de implementatie van nieuwe software aan de hand van workshops begeleid. De softwareleverancier kan de omzetgroei ook goed behappen doordat het voor een groot deel gaat om boekhouden als webdienst. De implementatie van die software als webdienst vergt minder mankracht dan de invoer van reguliere software.

De omzet van de Leusdense softwareleverancier groeide in het derde kwartaal van 2009 met 16 procent. Volgens de softwareleverancier is dat resultaat boven verwachting gezien de slechte economische omstandigheden. Het bedrijf zegt dat het brutoresultaat evenredig is meegestegen maar geeft geen informatie over het nettoresultaat.

Het aantal licenties voor Profit Small Business, een erp-pakket voor kleine en startende ondernemingen, nam in 2009 met bijna een kwart toe. Het totaal aantal klanten dat erp-software afneemt, steeg met een kwart. Het bedrijf sleepte ook opdrachten binnen via aanbestedingen.

2009

De softwareleverancier verwacht voor 2009 een omzet- en winstgroei van vijftien procent te boeken. Dat is fors minder dan de groei in 2008. De netto omzet kwam in 2008 uit op ruim 36 miljoen euro, 31 procent meer dan het jaar ervoor. Het resultaat na belastingen groeide in 2008 ten opzichte van 2007 met bijna de helft (49 procent) tot bijna 9 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-22T15:09:00.000Z Pim van der Beek