Van Meijel neemt LIP Automatisering over

Dit artikel delen:

Bouwautomatiseerder Van Meijel Automatisering uit Emmeloord heeft branchegenoot LIP Automatisering uit Breda overgenomen. Bij dat ict-bedrijf werken twaalf mensen. LIP Automatisering heeft een eigen suite ontwikkeld voor de beheersing van bouwprojecten. Daarnaast is het leverancier van DM, het documentmanagementsysteem van OpenText en houdt het zich bezig met systeembeheer en hosting voor klanten.

'LIP Automatisering is voor ons een interessante partner', licht directeur/oprichter Frans van Meijel toe. 'Het bedrijf komt voort uit de ASVB Groep, waarvan zo'n twintig bouwbedrijven door LIP bediend worden. Daarnaast zijn er nog eens twintig klanten die niet onder de ASVB Groep vallen.' Van Meijel stelt dat, hoewel er sprake is van overlap in het productaanbod, LIP een belangrijke meerwaarde heeft voor zijn bedrijf zoals de ‘LIPsuite' voor projectbeheersing in de bouw en de kennis van documentmanagement.  'Op termijn gaan we het product- en dienstenaanbod stroomlijnen. dat doen we in in nauw overleg met al onze klanten.'

Beheer

Van Meijel wijst ook op de activiteiten van LIP op het gebied van systeembeheer en hosting, een gebied waarop de leverancier van ict-oplossingen voor de bouw nog niet actief is. 'LIP heeft een datacenter in Breda waar de systemen van klanten gehost worden. Wij denken dat hosting en systeembeheer op afstand een prima alternatief is voor middelgrote en kleine bouwbedrijven die de strategische keuze maken, dat niet in eigen huis te doen. Daarmee komt het concept van software as a service voor de bouw heel dichtbij. Dat model biedt ook aanzienlijke financiële en operationele voordelen. Samen met onze diensten op het gebied van applicatiebeheer en consultancy kunnen we bouwbedijven nu een complete dienstverlening op het gebied van ict aanbieden."

Inbedding

Voor LIP Automatisering biedt de inbedding van het bedrijf in een grotere organisatie als Van Meijel meer mogelijkheden voor verdere productinvesteringen en het verbeteren van de kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening. Het kantoor van LIP in Breda is voor VanMeijel bovendien een goede locatie om klanten in Zuid-Nederland beter te kunnen bedienen.

Van Meijel Automatisering, met vestigingen in Emmeloord en Herentals (België), is in 1986 opgericht. Het is leverancier van het geheel in eigen beheer ontwikkelde bedrijfsinformatiesysteem Metacom dat het gehele bouwproces en alle administratieve functies in bouwconcerns ondersteunt. Daarnaast levert Van Meijel het documentmanagementsysteem Corsa en de businessprocessmanagement-oplossing Teamworks. Er werken ruim 125 medewerkers bij Van Meijel. Het bedrijf telt circa 450 klanten in de grond-, weg- en waterbouw, de burgerlijke- en utiliteitsbouw en de industriële dienstverlening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-28T09:18:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.