AXI vervangt kassasoftware van de Bijenkorf

Dit artikel delen:

De Bredase softwareleverancier AXI levert nieuwe kassasoftware aan warenhuisketen de Bijenkorf. Het gaat om een order voor zeshonderd licenties van het kassasoftwarepakket AXI RS en een doorlopend onderhoudscontract. In februari 2010 moet de implementatie bij de twaalf filialen van de warenhuisketen zijn afgerond. De Bijenkorf vervangt zijn Globalstore kassasoftware van Fujitsu Services. De waarde van het nieuwe contract is niet bekendgemaakt.

AXI RS is ontwikkelt op basis van Microsoft .Net. Voor de centrale database en koppelingen met het voorraadbeheersysteem en de backoffice van de webwinkel wordt gebruik gemaakt van het Oracle platform. Door de nieuwe software worden de transactiegegevens van zeshonderd kassa's centraal bewaard. Daarmee verdwijnen de kassa-servers die binnen de filialen draaiden uit de warenhuizen. Dat moet leiden tot een besparing op de beheerkosten.

De kassasoftware is getest tijdens de jaarlijkse verkoopactie Drie Dwaze Dagen. Tijdens die topdrukte in oktober 2009 draaide bij de filialen in Utrecht en Enschede een proef met de nieuwe kassasoftware. Na die test besloot de warenhuisketen in zee te gaan met de Bredase leverancier.

AXI levert softwarepakketten en ict-diensten voor grote en middelgrote organisaties in de detailhandel, zorg en publieke sector. Het bedrijf telt 230 medewerkers heeft vestigingen in Breda en het Belgische Willebroek. De kassasoftware die de Bijenkorf heeft aangeschaft wordt ook gebruikt bij de bouwmarkten Gamma, Karwei en Formido en de Belgische telecomwinkels van Base.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-03T15:46:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.