Logica blijft zwak presteren in de Benelux

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Logica presteert in de Benelux beduidend slechter dan in de andere regio's waarin het bedrijf actief is. In het derde kwartaal van 2009 boekte de automatiseerder in die regio 23 procent minder omzet dan in dezelfde periode in 2008. Dat komt volgens het bedrijf door achterblijvende resultaten van de dienstverlening in de financiële sector en in de industrie-, distributie- en transportsector. De omzet bleef in de Benelux steken op ongeveer 141 miljoen euro.

Bedrijfsbreed daalde de omzet van het Brits-Nederlandse concern in het derde kwartaal met 4 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2008. De beperkte omzetdaling is voornamelijk te danken aan de werkzaamheden in het Verenigd Koninkrijk. Daar groeide de markt voor Logica met 7 procent. In Scandinavië en Frankrijk daalde de omzet met respectievelijk 2 en 5 procent. Voor heel 2009 verwacht het bedrijf een omzetdaling van ongeveer 3 procent.

Outsourcing

Vooral de divisie Outsourcing groeide in het derde kwartaal. Bedrijfsbreed werd met uitbestedingswerkzaamheden 329 miljoen pond (371 miljoen euro) omgezet. Dat is 11 procent meer dan vorig jaar. Volgens de dienstverlener toont dit de markttrend om kosten te besparen door ict uit te besteden. De twee andere divisies, Consulting en Professional Services, zetten in dezelfde periode 12 procent minder om. Dat zou vooral te wijten zijn aan kleinere opdrachten en lagere tarieven.

Om het tij in de Benelux te keren, gaat Logica door met het bezuinigingsprogramma dat eerder dit jaar werd gestart. Als onderdeel van dat programma kondigde de dienstverlener in het tweede kwartaal ontslagen aan. Die maatregel werd in juli van kracht, vertelt een woordvoerder van de automatiseerder. Logica verwacht ook in de het laatste kwartaal van 2009 zijn kosten verder te beperken en sluit nieuwe ontslagen niet uit.

Het bedrijf doet geen mededelingen over het nettoresultaat in het derde kwartaal van 2009.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"De dienstverlener kondigde in het derde kwartaal nieuwe ontslagen aan en verwacht ook in de het laatste kwartaal van 2009 zijn kosten verder te beperken"

@Redactie: kom eens met dat artikel over die nieuwe ontslagen die eraan komen volgens jullie! Valt namelijk niets over te vinden en klinkt als (hoe kan het ook anders in een artikel over Logica op de computable site) goedkope stemmingmakerij.

@Jan, even het eigen persbericht lezen: "Our cost saving programme for this year remains on track, with additional headcount reductions and property exits in the third quarter."

@Wim: je hebt volkomen gelijk en daar heb ik du simpelweg overheen gelezen. Mea Culpa!

Ja, leuk bedrijf, stomme opdrachten en nog mensen wegsturen...., je kan beter zelf weggaan van logica, logicacmg, cmg.....

Euhm, het derde kwartaal is toch al afgelopen?

Tijdens het CMG-regime was NL de grootste tak. Altijd meer groei, winst en omzet dan UK. Na de fusie is NL plots het stumpertje van de klas. Hoe kan dat?

Omdat Nederland als grootste klanten de banken en verzekeringssector heeft. En die hebben in het afgelopen jaar erg veel bezuinigd en dus opdrachten teruggetrokken. Dus het is logisch dat NL het minder doet, in de UK zijn ze minder afhankelijk van die sector.

@Mmm, volgens de Computable heeft logica de beste CEO van Nederland, oftewel hij heeft de prijs CEO van het Jaar gewonnen; http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/ictbranche/3110118/2379258/ceo-logica-eert-slachtoffers-van-de-crisis.html

De zwakke prestaties zullen dus niet aan het management liggen...;-)

Mmm, het is al misgegaan toen CMG het steeds slechter draaiende Admiral voor 5,1 miljard gulden heeft overgenomen. Admiral moest de slecht draaiende UK tak van CMG gaan opkrikken.
Cor Stutterheim had op de Mulo blijkbaar te weinig rekenen gehad om in te zien dat die aankoop niet terugverdiend kon worden zonder superwinsten per consultant. Cor had CMG Wireless Data Solutions voor veel geld kunnen verkopen voordat de telecombubbel knapte, maar dat durfde hij helaas niet aan.

De goodwill voor Admiral zou in 2020 afgeschreven zijn. CMG was in 2002 al afgeschreven. Jammer, CMG en Logica waren ooit topbedrijven, ieder met hun eigen kracht.

Exact,Cor Stutterheim in de Mulo, want meer had ie niet....
De managers van nu bij Logica , ook snel klepperende leeghoofden....
resultaat is na lange tijd behaald.....
jammer voor de ontslagen consultants, na paar maanden WW, hups in de bijstand........

Ooit was CMG een fijn, mensgericht bedrijf. Hard werken, maar daarbij een passende beloning en goede opleidingsmogelijkheden. Steeds meer en meer gaat, over de rug van het personeel, het geld naar de aandeelhouders (fijn dat je de meest winstgevende consultant van de groep bent maar er niets voor terugziet). De goede consultants zitten allang elders en ook Paul S. is gesneuveld.

Een story van hoe help je, ten gunste van de 'shareholders-value' een goed bedrijf naar de bliksem?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-04T11:16:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.