ERP als webdienst komt nauwelijks voor

Dit artikel delen:

Het gebruik van sofware voor enterprise resource planning (erp) als webdienst komt nog nauwelijks voor. Slechts 2 procent van de omzet uit erp-software is afkomstig van webgebaseerde programma's voor het beheer van voorraden, personeel en materialen. Dat stelt onderzoekbureau Forrester na onderzoek van de wereldwijde omzet uit erp-software. De analisten verwachten dat webdiensten pas binnen nu en drie jaar een noemenswaardige rol gaan spelen op de erp-markt.

De onderzoekers denken dat de beschikbaarheid van de webdienst Business ByDesign van softwarebedrijf SAP andere leveranciers over streep zal trekken om ook erp als webdienst aan te bieden. Zonder percentages te noemen, tekenen de onderzoekers aan dat in de softwaremarkt voor crm (klantenrelatiebeheer) en hr (personeelszaken) de omzet uit webdiensten een veel grotere rol speelt.

Door de economische omstandigheden loopt de omzet uit erp-licenties, onderhouds- en implementatiediensten in 2009 terug. De analisten verwachten dat de omzet uit licenties tussen 2008 en 2009 daalt van 12,8 miljard dollar naar 9,8 miljard dollar. De omzet uit diensten loopt volgens hen terug van 11,1 tot 9,3 miljard dollar.

De wereldwijde omzet uit onderhoudscontracten stijgt volgens Forrester licht, van 19,5 miljard dollar in 2008 naar 19,7 miljard dollar in 2009. De marktonderzoekers verwachten dat de omzet van de erp-markt pas in 2013 weer uitkomt op het niveau van 2008.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hierbij een positief geluid. Sinds 2004 ontwikkelen wij 100% web-based ERP applicaties. Onze markt bestaat uit importeurs, exporteurs en telers van groenten en fruit en kamerplanten. Wij hebben sinds 2005 alleen maar succesvolle implementaties geleverd van web-based ERP Solutions. Veel concurrenten zijn er niet. Mogelijk is de oorzaak hiervan dat men niet over de juiste ontwikkel tools beschikt. Een ERP applicatie is nou eenmaal niet hetzelfde als een dynamische website. In de juiste ontwikkeltool zou een web-based business application ontwikkeld moeten worden als ware het een traditionele client/server application. In Computable is in 2004 reeds over de genoemde ontwikkel tool geschreven.

Misschien ook eens een blik werpen op OpenBravo. Een schitterend ERP pakket (opensource) welke volledig webbased is. Heeft zoveel functionaliteit dat deze zeer goed bruikbaar is voor het MKB

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-05T09:40:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.