SG Automatisering vervangt ERP bij Alliantie

Woningcorporatie De Alliantie en softwareleverancier SG Automatisering zetten hun contract voor de levering van een systeem voor enterprise resource planning (erp) voort. SG vervangt de op Progress gebaseerde erp-suite door een pakket op basis van Microsoft Dynamics Ax (Axapta). Beide bedrijven hadden al een contract voor vijf jaar. Die overeenkomst loopt af en wordt met minimaal twee jaar verlengd. SG investeert 5 miljoen euro in de ontwikkeling van het nieuwe erp-pakket. De contractwaarde van de overeenkomst is niet bekendgemaakt.

Het erp-pakket met de naam Tobias AX wordt gefaseerd ingevoerd. Eerst worden voor zestig medewerkers de modules AX projectontwikkeling en AX financieel opgeleverd. Daarnaast zijn er plannen om een administratiecomponent voor de Vereniging van Eigenaren (VvE) in te voeren. Volgens de planning zal in 2011 de volledige suite geïmplementeerd zijn en beschikbaar zijn voor de vierhonderd medewerkers van de woningcorporatie.

De nieuwe software bevat specifieke onderdelen gericht op de huuradministratie, kopersbeheer en onderhoudsdiensten. SG heeft de software op basis van Microsoft Dynamics AX tussen 2007 en 2010 ontwikkeld. Directeur van de woningbouwautomatiseerder Jeroen Kuiper: ‘Progress bevat te weinig technische functionaliteiten. We besloten om onze nieuwe software te ontwikkelen op basis van Microsoft Dynamics AX. Op dat basissysteem hebben we functies ontwikkeld die specifiek zijn toegespitst op woningcorporaties.' Het erp-pakket Tobias Ax draait sinds januari 2009 bij de Emmense woningcorporatie Lefier.

Peter de Regt, ict-manager bij De Alliantie: ‘We hebben voor AX gekozen omdat andere applicaties, zoals ons documentmanagementsysteem (dms) gemakkelijk geïntegreerd kan worden in het erp-systeem.'

65.000

De Alliantie is met 65.000 verhuurde eenheden één van de grootste woningcorporaties van Nederland. Het bedrijf heeft vestigingen in Amsterdam, Almere, Amersfoort en Hilversum.

SG Automatisering is gevestigd in Emmen en heeft een marktaandeel van bijna 20 procent in Nederlandse markt voor automatisering van woningcorporaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Is dat dan een bewezen oplossing? AX voor een corporatie is nog niet af, veel maatwerk nodig (want Microsoft levert geen corporatie functionaliteit), gefaseerde invoering want we ontwikkelen nog, etc...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-05T15:43:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.