Logica Nederland schrapt vijftig banen

Dit artikel delen:

Bij ict-dienstverlener Logica vervallen in het voorjaar van 2010 ongeveer vijftig arbeidsplaatsen. 'Er loopt hiervoor momenteel een aanvraag bij de ondernemingsraad', vertelt woordvoerder Christoph Linke van Logica Nederland. Het gaat hoofdzakelijk om ondersteunende functies, zoals secretaresses, binnen een bepaald onderdeel van het bedrijf. Hij wil niet zeggen welk onderdeel het betreft.

Algemeen directeur Wilbert Kieboom schrijft in een interne memo dat de 'thans voorgenomen verdere reductie van arbeidsplaatsen' een additionele fase is van het herstructureringsplan dat eerder werd gestart. Zijn bedrijf voerde halverwege 2008 en 2009 al banenreducties door, waarbij in totaal vierhonderd functies werden opgeheven.

'We ronden het eerder aangekondigde herstructureringsprogramma beetje bij beetje af en nu kijken we waar we nog kosten kunnen besparen', lichtte woordvoerder Linke eerder deze week toe.

Achterblijvend

Aanleiding voor de nieuwe ontslagronde zijn de achterblijvende omzetcijfers van Logica Benelux over het derde kwartaal van 2009. Er werd in deze regio slechts 141 miljoen euro omzet geboekt, 23 procent minder dan een jaar eerder. In Frankrijk en Scandinavië daalde de kwartaalomzet met respectievelijk 5 en 2 procent, terwijl de omzet in het Verenigd Koninkrijk in hetzelfde kwartaal groeide met 7 procent.

Eerder deze week meldde de Britse woordvoerster van de Logica-groep Louise Fisk dat in Nederland ook het aantal ingehuurde krachten verder wordt verminderd. 'Het zijn hetzelfde soort maatregelen als in het eerder aangekondigde besparingsplan, maar ze zijn wel additioneel. Het is een doorlopend programma.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Elk kwartaal wordt de stoelendans herhaald.

En dan over enige tijd weer klagen dat ze geen kundige mensen kunnen krijgen...

Of (zoals gewoonlijk) is dit DE manier om de oudgedienden (mensen die wel hun mond open doen en niet als marionetten behandeld wensen te worden) eruit te werken en weer jonge kneedbare braaf-opzittende-hondjes aan te nemen.

En ja, ik spreek uit ervaring (helaas).

Ach, dit is toch schering en inslag. Bij HP gaan er mondjesmaat ook elke keer mensen uit. Ik heb toch het idee dat grote bedrijven de crisis aangrijpen om nog eens extra de schaaf te hanteren.

Niet zo zeuren, wees blij dat je niet bij Getronics werkt (het kan altijd nog slechter).

Waarom verbaast mij dit niet?
Het trio (Wilbert Kieboom, Henny Hendriks, Paul Langendoen) dat hier de leiding voert komt bij Atos Origin vandaan en daar is eenzelfde actie ook uitgevoerd.
Ik wens een ieder die hier slachtoffer van wordt veel success en hoop dat zij elders weer gauw aan de slag kunnen.

Is het nu zo moeilijk voor de azijnpissers hier om de feiten te accepteren, dat dit een onderdeel is van de ingezette reorganisatie eerder dit jaar?

Als dit van een reeds ingezette reorganisatie deel zou zijn dan was een nieuwe aanvraag bij de OR mi niet nodig. Logica heeft zich verkeken op de insourcing.

ik ben heel benieuwd of het bij deze vijftig zal blijven of dat idd er elk volgende kwartaal nog eens vijftig zullen gaan.

Ach, ja, het is momenteel bij veel bedrijven zo.

Ik ben van mening dat het juist eens goed is voor een bedrijf om even de grote bezem er doorheen te halen!

Sommige mensen hebben zichzelf zo "vastgewerkt" bij een bedrijf, dat ze niet meer weg kunnen gaan om oa financiele redenen, terwijl ze bijna niets (op)leveren voor het bedrijf.
Je bent niet altijd een slachtoffer, helaas zien velen dit wel zo.

Als je weet dat je veel kan en waard bent, weet je ook dat je snel wel ergens anders terecht kan. Werk gewoon voor jezelf aan je groei en niet om andere redenen, dan kom je vast en zeker goed terecht.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-06T14:21:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.