Rik Douwes leidt COR & FJA in Benelux

Dit artikel delen:

COR & FJA, een Duitse leverancier van standaardsoftware voor banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenen, heeft Rik Douwes benoemd tot directeur Benelux. Hij moet de dienstverlening in de Benelux uitbreiden. Douwes was al als adviseur bij het bedrijf betrokken. COR & FJA is sinds begin dit jaar actief op deze markt. Het bedrijf heeft nu een kantoor in Amsterdam geopend.

COR & FJA is een fusiebedrijf, ontstaan uit de samensmelting van twee Duitse financiële softwarebedrijven COR AG en FJA. COR AG is sinds begin dit jaar actief op de Nederlandse markt. Het kocht de failliette boedel op van Finnion (front office software) uit Den Bosch en nam een meerderheidsbelang in Univerv (businessprocessoutsourcingsdiensten) uit Lelystad. De eerste klant was DBV Levensverzekeringsmaatschappij, al is het vernieuwingsproject stilgelegd na het opgaan van DBV in de verzekeringstak van Reaal.

Grof overschreden

Rik Douwes was directeur Uniserv en startte zijn eigen bureau Teos. Hij adviseerde het inmiddels met FJA gefuseerde COR AG over de expansieplannen in de Benelux. Uitgangspunt is dat financiële instellingen, in eerste instantie uit de verzekeringsbranche, warm gemaakt moeten worden voor de standaardproducten van COR & FJA.

Volgens Douwes begint de Europese markt begint steeds meer één te worden, dankzij de euro en de invoering van SEPA: de Single Euro Payments Area. 'Het is daarom een logische stap om de oplossingen van COR&FJA ook buiten Duitsland te gaan aanbieden. Slechte ervaringen met de ontwikkeling van maatwerk software-oplossingen voor de financiële markt zijn de afgelopen jaren veel in het nieuws geweest. Gestelde ontwikkeltijd en -budget worden veelal grof overschreden en de functionaliteit laat vaak te wensen over. COR & FJA biedt hiervoor de oplossing met standaard softwarepakketten die zich bewezen hebben bij tal van onze klanten. Investeringen in onzekere ontwikkeltrajecten behoren zo tot de verleden tijd.'

Stater

De vijftigjarige Rik Douwes is in zijn functie als directeur Benelux verantwoordelijk voor het ondersteunen en uitbreiden van de dienstverlening in de Benelux. Hij opereert vanuit een net geopend kantoor in Amsterdam. Douwes heeft ruime ervaring in zowel de financiële dienstverlening als op ict-gebied. Als directeur bij Bouwfonds Hypotheken was hij één van de grondleggers van het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Tevens was hij oprichter en directeur van Stater, dienstverlener voor de hypothecaire markt, en partner bij Accenture, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor Accenture Insurance Services.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-13T09:39:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.