Qurius vervangt CEO Fred Hermans

Dit artikel delen:

Leen Zevenbergen is vanaf 1 januari 2010 de nieuwe algemeen directeur van ict-dienstverlener Qurius. Hij vervangt Fred Hermans, die het bedrijf verlaat na een verschil van mening over de toekomst en aansturing van het bedrijf. Woordvoerster Suzanne Schaapmans wil niet zeggen of ook de teleurstellende bedrijfsresultaten een reden zijn voor het vertrek van Hermans.

Zevenbergen krijgt als opdracht om een nieuwe koers voor het bedrijf uit te stippelen en om 'nieuw elan te geven' aan de manier waarop de activiteiten worden aangestuurd. Schaapmans laat zich niet uit over de te voeren nieuwe koers en verwijst naar het jaarverslag dat de Microsoft Dynamics-partner in het voorjaar presenteert.

Failliet

De laatste jaren werkte Zevenbergen voornamelijk als managementadviseur en bestierde hij een informeel zakelijk netwerkbedrijf. Eerder was hij directeur bij de ict-bedrijven Roccade en Origin. Ook gaf hij leiding aan Escador. Die ict-dienstverlener ging in 2003 failliet, nadat de Duitse en Britse onderdelen waren overgenomen door branchegenoot Lost Boys.

Na definitieve goedkeuring door de aandeelhouders bestaat het bestuur van Qurius vanaf 1 januari 2010 uit algemeen directeur Leen Zevenbergen, financieel directeur Michiel Wolfswinkel en operationeel directeur Frank van der Woude. Het is onbekend wat scheidend directeur Hermans na 1 januari gaat doen.

Bedrijfsresultaat

Qurius zag zijn winst in het eerste halfjaar van 2009 voor 98 procent verdampen tot 39.000 euro en kon zijn omzet net niet op peil houden. De halfjaarsomzet daalde 5 procent ten opzichte van de eerste helft van 2008, naar bijna 64 miljoen euro. 

De automatiseerder probeert al langere tijd kosten te besparen. In 2009 werden de salarissen niet verhoogd en de tarieven van onderaannemers naar beneden bijgesteld. Omdat er minder werk is, verminderde Qurius bovendien het aantal interne en externe medewerkers. Ook sloot het bedrijf zijn dochterbedrijven in Zweden, Denemarken en Noorwegen. De Duitse activiteiten boekten het eerste halfjaar van 2009 onverwachts een omzetstijging van 10 procent.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Voor de zoveelste keer Leen Zevenbergen. Ik raad de medewerkers van Qurius aan er op te passen dat de pensioenafdracht netjes plaatsvindt.

En Zevenbergen is wel een goede ondernemer ? Jeez, wat zijn we ver gedaald in NL. De goede man weet niet eens hoe hij boekhoudpakket moet spellen :-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-09T10:16:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.