Woonpunt kiest Itris voor nieuwe ERP

Dit artikel delen:

Woonpunt heeft met woningbouwautomatiseerder Itris uit Capelle aan den IJssel een zevenjarig contract gesloten. In januari gaat de Limburgse woningcorporatie aan de slag met Itris ViewPoint als enterprise resource planning (erp)-systeem. De software vervangt het bedrijfssoftwarepakket BIS van concurrent NCCW en diverse losse applicaties. Itris ViewPoint wordt samen met de werkplekautomatisering als ASP-concept (applicatie serviceprovider) aan de eindgebruikers aangeboden.

Woonpunt (230 medewerkers) is een woningcorporatie met twintigduizend woningen in Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en het Heuvelland. De woningbouwinstelling schreef het afgelopen jaar een selectietraject uit voor een nieuw primair informatiesysteem. De keuze viel op Itris.

Voor Woonpunt was naast de compleetheid en gebruiksvriendelijkheid van het systeem ook het feit dat Itris ViewPoint het procesmatig werken volledig ondersteunt doorslaggevend, aldus de softwarelverancier. Met de ingebouwde ‘workflowbuilder' kan Woonpunt werkprocessen naar eigen wens inrichten. Alle noodzakelijke informatie blijft steeds direct beschikbaar voor de eindgebruiker. Door de inzet van ViewPoint zal bij Woonpunt meer informatie digitaal en centraal worden bewaard, wat de betrouwbaarheid ervan ten goede komt. 'We hebben een primair systeem nodig dat ons in staat stelt onze ambities te verwezenlijken, dat flexibel is, dat workflow ondersteunt en dat ons in staat stelt onze aandacht zoveel mogelijk op de klant te richten', aldus een woordvoerder van Woonpunt. Over de contractwaarde doet de corporatie geen uitspraken.

In 2010 zal Woonpunt samen met Itris en adviseurs van Andersom het huidige primaire systeem NCCW-BIS vervangen. Het nieuwe pakket, Itris ViewPoint, vervangt tevens talloze losse applicaties, waaronder Pharos, Kompas & OLAP en DBS-Financieel van Databalk, Chrystal Reports van SAP, E-Archief van Techxx, en Intra-WIS, MPM, FRITS, BQM, LOES, NCCW-DWH, Facturen eindcontrole, Aanmaningenapplicatie, Sociale klachten en Business Info van NCCW.

Itris bedient inmiddels ruim vijftig woningcorporaties als klant en telt zeventig medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-21T11:13:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.