Gooisch ziekenhuis administreert met Coda

Dit artikel delen:

Tergooiziekenhuizen, een middelgroot ziekenhuis met vestigingen in Hilversum en Blaricum, heeft het pakket Coda-Financials aangeschaft voor de financiële administratie. De software van leverancier Unit 4 Agresso wordt gekoppeld aan het ziekenhuisinformatiesysteem. De nieuwe software wordt vanaf februari 2010 gefaseerd in gebruik genomen. Het pakket wordt in totaal op twintig werkplekken geïnstalleerd. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Het Gooische ziekenhuis koos voor het financiële managementinformatiesysteem van de Sliedrechtse leverancier na een uitgebreide selectieprocedure. De nieuwe leverancier stelt: 'Het beheer van de patiëntenadministratie, facturatie en rapportages vond tot nu toe plaats in een verouderd systeem. Hoewel het veel informatie kon bevatten, was het systeem niet primair ontwikkeld voor de financiële administratie.'

De nieuwe software wordt eerst ingevoerd op de afdeling grootboek- en crediteurenadministratie. In de tweede helft van 2010 moet ook de debiteurenadministratie zijn overgestapt op het nieuwe pakket.

Esther Pit, projectmanager financiële administratie bij de Tergooiziekenhuizen: 'Mede doordat ziekenhuizen steeds bedrijfsmatiger moeten werken, is er behoefte aan financiële software met flexibele controle- en rapportagemogelijkheden. Ook de mogelijkheid om het systeem te koppelen aan het ziekenhuisinformatiesysteem is een vereiste.' Ze vervolgt: Met de nieuwe software willen wij de focus verleggen van vastleggen naar controleren en analyseren.'

Geen webdienst

Unit 4 Agresso biedt ook financiële software als webdienst aan. Het gaat om het pakket Coda 2. In oktober 2009 kondigden de leveranciers Unit 4 Agresso en Salesforce.com een samenwerking aan. Onder de naam FinancialForce.com wordt boekhoudsoftware als webdienst geleverd. Het gaat eigenlijk om Coda 2 go, het boekhoudpakket van de Sliedrechtse softwareleverancier. Unit 4 Agresso heeft een meerderheidsbelang in het nieuwe bedrijf.

De software als webdienst is vooralsnog alleen beschikbaar voor bedrijven die hun hoofdkantoor in de Verenigde Staten hebben gevestigd. Voor bedrijven die alleen in Nederland gevestigd zijn, zoals het Gooische ziekenhuis, is de webdienst niet beschikbaar.

213 miljoen euro

De financiële software van de van oorsprong Britse leverancier Coda behoort sinds begin 2008 tot het productaanbod van Unit 4 Agresso. De Sliedrechtse leverancier lijfde de Britse leverancier toen voor ongeveer 213 miljoen euro in.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-04T14:31:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.