Ctac-CEO Bart Hogendoorn per direct weg

Dit artikel delen:

Bart Hogendoorn is per direct opgestapt als algemeen directeur van erp-dienstverlener Ctac uit Den Bosch. In een persbericht meldt de dienstverlener dat Hogendoorn per direct terugtreedt door een verschil van inzicht met de raad van commissarissen over het aansturen van de organisatie. Hogendoorn werkte sinds augustus 2008 voor de Bossche dienstverlener. Het bedrijf heeft Henny Hilgerdenaar benoemd als interim-ceo. De erp-dienstverlener gaat op zoek naar een nieuwe directeur.

Voordat Hogendoorn aantrad bij Ctac, was hij van 2003 tot 2006 algemeen-directeur van SAP Nederland. Van 2006 tot juli 2008 was hij werkzaam als senior vice president EMEA bij dat softwarebedrijf.

Ctac behaalde onder Hogendoorns leiding wisselende financiële resultaten. Na recordcijfers in 2008 halveerde de nettowinst in het eerste kwartaal van 2009. De winstval werd veroorzaakt door een halvering van de consultancytaken. De financiële resultaten werden voornamelijk gestuwd door de resultaten van een aantal bedrijven dat via overnames is ingelijfd.

Ctac wil in het persbericht weinig kwijt over de reden van de breuk tussen bedrijf en directeur. Interim-ceo Henny Hilgerdenaar wil op dit moment weinig kwijt over de redenen van het vertrek van de algemeen-directeur. Via de telefoon zegt hij: 'Het enige dat ik nu kan zeggen is dat de raad van commissarissen en Hogendoorn het niet eens zijn over de te varen koers van het bedrijf. Ik maak geen deel uit van die raad dus ik kan daarover nu weinig zeggen.' Hilgerdenaar hoopt over anderhalve week meer te kunnen vertellen over de nieuwe koers van Ctac en de gang van zaken rond het vertrek van Hogendoorn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kan ook niet anders.
Zijn hart lag nogsteeds bij SAP.

Nogal vaag allemaal.
Voor degenen die Ctac een beetje kennen lijkt het duidelijk dat het gaat om een conflict met de oorspronkelijke oprichter van Ctac.
Logisch dat je dat als directeur niet accepteert. Er kan maar 1 kapitein op het schip zijn.

Dat wist Hoogendoorn toch al voor dat hij hier aan begon.
Toch maakte hij de keus voor Ctac.
Dan niet achteraf gaan piepen.

@ctaccertje:Hogendoorn piept niet, hij handelt.

Goh, geen wonder gezien de geconcentreerde inspanningen van de staat INDIA, Indiase SAP-ers en Accenture cs om op ALLE manier de NL en W-Europese SAP consultancies de nek om te draaien...
Denk maar aan die arme indiase sloebers die voor een hongerloontje, zonder vrouw en kind, verplicht een hotelkamer moeten delen. Opgesloten zijn en een half jaar niet thuiskomen! Omdat ze dan pas recht hebben op een homecoming ticket!
Dat is oneerlijke concurrentie. Wanneer worden journalisten, de EEG en Min van Sociale zaken eens wakker?

@mat
ander persbericht:

ICT-dienstverlener Ctac heeft CEO Bart Hogendoorn met onmiddellijke ingang uit zijn functie gezet. Er zou sprake zijn van een niet nader toegelicht verschil van inzicht over het te voeren beleid.

Het zou goed zijn als Ctac eens zijn bedrijfsstructuur op orde zou brengen en dan alle eilandjes weg en geen lange lijnen meer maar regie met korte duidelijke sturing en de verwachtingen daarbij geleverd.
Het komt aan op Visie en beleid wat je als directie zal moeten uitdragen en niet alleen uitspreken maar ook zelf aan meedoen. Dit is het grootste knelpunt waarmee Ctac al jaren problemen mee heeft en geen duidelijke koers en beleidslijnen kan uitdragen. Waar er gevochten wordt om eer wordt er vergeten een bedrijf op hoog niveau aan te sturen en is de regiseur bezig met modder gooien en dat is altijd fout.
Helaas is Ctac nog niet volwassen genoeg om dit aan te kunnen.
Ctac wordt wakker en heb vertrouwen in je medewerkers.

@stam

Dat is nu juist het probleem van de meeste grote IT bedrijven ze weten niet op welke paarden te wedden dus wedden ze op alle paarden, of geven veel geld uit om een nieuw raspaardje in te lijven (terwijl men net zo goed zelf iets had kunnen ontwikkelen), maar inlijven handelen in, dat is zo gemakkelijk. Met loopt trots hand in hand met nieuwe paarden. Omdat zij die ermee lopen niet door hebben dat ze het zoveelste eiland aanmaken. Slecht management is troef maar scoren doen ze wel graag niewe paardjes terwijl hun bedrijven zoiets zijn als TVtas (texel.Vlie.Ter..etc) al die eilandjes vormen geen vastland. Maarja daar krijg je moeilijker bonussen mee.

Overnames zijn net als ontslag rondes er word niet gekeken naar het afval wat overblijft er wordt op korte termein gescoord. Het is kicken scoren en coke in de top.

Ik hoop dat heren aandeel houders nog ooit eens gaan inzien dat als je functies verdeel je voor een rol meer mensen aan het werk zet die samen meer doen. (ofwel einde topsalarissen), wie dat inziet komt misschien uit op socialisme als bedrijfs cultuur ipv het huidige comunisme /marxisme.

Democratie is slechts een waanbeeld, en zeker niet de wijze hoe de macht is verdeeld hier in bedrijfskundig nederland.

Is dit nieuws??? D'r is ergens d'een of d'andere onderknuppel uitgestapt c.q. uitgemieterd. Poeh hee...

Slecht begin voor 2010 voor Ctac als de afgesproken oprotpremie van € 950.000,= aan Hoogendoorn moet worden uitgekeerd.

Hallo, de winstval werd veroorzaakt door een halvering van de consultancytaken/opdrachten! Dit ligt aan de moordende concurrentie door Indiase zeer-lage lonen werkers in Europese projecten; Bedrijven die daar gebruik van maken, en de regels omzeilen. Heb Basis consulting mannen meegemaakt die een half-jaar van huis en pasgeboren kind 'leefden' en opgesloten in hotel waren. We moeten meer tegen dat soort wantoestanden protesteren! Dan komt de werkgelegenheid - en ook belangrijk- de hoogwaardige kennis in NL weer terug. Want die verdwijnt nu. Het gaat om een dubbele win of verlies!

De winstval is grotendeels te wijten aan de cfo die zijn forecast cijfers niet goed las.
Die rekende zich rijker als dat CTAC was.
Algemeen bekend binnen CTAC.

>>IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Jammer

Wat een verrassing!! De kapitein verlaat het zinkende schip. Ctac is leuk voor de kleine klantjes maar kan niet mee met de echt grote jongens. En dan Henny weer terug terwijl ie een klein jaar geleden nog aan de kant was gedonderd. Triest bedrijf geworden, komt mede door de uitstraling van de patserige oprichter met zijn obscene Porsche. Kansloze man. Als SAP nou snel Bart terug haalt en Ctac inlijft worden de klanten eindelijk door een echt professioneel bedrijf geholpen.

Die kansloze man heeft uit het niets een bedrijf van 500 man uitgebouwd allang voordat Hoogendoorn binnen stapte.
Daar heb ik bewondering voor.
Natuurlijk haalt SAP hun Bart wel terug, in de sales.
CTAC is blij ervanaf te zijn, hij wilde er een SAP II van maken maar dat is niet gelukt.

@Kritiek Vrij
Een echt professioneel bedrijf zeg je?
Je bedoelt SAP waar de verkopers zich niet inleven in de klant?
Waar de verkopers dingen verkopen die niet kunnen en alleen voor hun eigen target werken?
Waar de consultants al het gezeik weer mogen oplossen?

Ja ja, een echt professioneel bedrijf.
Daar mag je trots op zijn.

Het bedrijf CTAC is zo triest geworden sinds de 'kansloze man' het bedrijf verliet.
Maar dat is mijn eigen bescheiden mening.

@ ctaccertje
Zo, jij bent echt een bedrijfsblinde medewerker van Ctac geworden. Uiteraard is het knap wat de oprichter heeft gepresteerd maar je moet weten wanneer je een stap terug moet doen. Een modern consultancy bedrijf heeft geen potsierlijke leider nodig.

Prettige dag morgen daar op dat plakband kantoortje van je!

Dank, dat gaat lukken.
Jij veel werkplezier in de Schiphol aankomsthal.
(Zo 'kritiek vrij' ben je trouwens niet, maar dat terzijde.)

Tsja, die Bart. Begon aan avontuur en is gesneuveld, shit happens en Bart zeikt daar ook niet over, hem kennende. Verder is het overduidelijk dat dit een verschil van inzicht is met Hugo. 2 botsende ego's, 2 kapiteins, wat je het ook wilt noemen. Niet de eerste keer dit dit gebeurt trouwens. En dat Bart SAP man is maakt toch niet uit?! Kracht van C'tac was altijd dit het bedrijf monomaan SAP dienstverlener is. En verliezen op de consulting activiteiten...welke SI heeft dat niet gehad?! Hoeveel zijn de grote jongens niet gekrompen?
Bart was denk ik de man om C'tac verder te brengen en anders in de markt te zetten. Jammer.

CTAC heeft de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt vanuit in mijn ogen een prima groeistrategie vanuit "eilanden". Paste prima bij de fase waarin CTAC toen zat. Tijden zijn veranderd en dat betekent dat visie en strategie daarmee in lijn moeten komen. Kenmerk van CTAC was steeds SAP vakmanschap, passie en betrokkenheid. Op afstand leek dat te verdwijnen (kan niet meer echt beoordelen). Met deze ontwikkeling wel de kans om de bakens weer goed te zetten met mijn advies "schoenmaker blijf bij de leest".

Geweldige en Fantastische proza allemaal.

Stop met zanikken en hop weer aan het werk.

Wat leuk om te lezen dat zoveel mensen weten hoe het moet. Wat jammer dat deze mensen niet genieten van hun werk en werkgever en dat ze kennelijk niet goed gebruik maken van inspraakmogelijkheden. Ik lees er ook uit dat Bart het goed heeft gedaan bij CTAC, dat telt. Laten de blaaskaken van hierboven dat eerst maar eens proberen te presteren.

Overigens komen de reacties mij niet echt professioneel over en dus begrijp ik de anonimiteit, waar ik dan ook maar voor kies.

Succes met het klagen, ik hoop dat het leven jullie verder veel geeft om ook van te genieten. Jullie zullen Bart meer missen dan je nu denkt.

@Meelezer

Eindelijk eens een zinnige mening, Hulde.

@The Rest

Get a life !!!!

-kijkt Sushi met een meewarige blik aan-

Fijn dat jouw constructieve bijdragen hier het niveau nog enigszins op peil houden. Hulde.

Iemand Bart zelf hier al gezien? Sushi?

-gaat weer met plakband aan de slag-

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-05T09:54:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.