Zorg en SaaS bezorgen Afas 20 procent groei

Dit artikel delen:

De Leusdense softwareleverancier Afas ERP Software boekt goede resultaten over 2009, ondanks de zware economische omstandigheden. Het bedrijf noteert over het hele jaar een omzetgroei van 20 procent tot bijna 44 miljoen euro. De nettowinst komt uit op 10,5 miljoen euro. Dat is een stijging van 18 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2008. De prestaties worden volgens het softwarebedrijf gedragen door goede resultaten in de zorgsector en de toenemende vraag naar software als webdienst.

De winst-en omzetgroei over 2009 zijn hoger dan het bedrijf verwachte. Begin 2009 rekende het bedrijf nog op een omzet- en winstgroei van 15 procent.

Het bedrijf groeide in 2009 wel minder dan in 2008. In dat jaar behaalde de leverancier nog een omzetgroei van 31 procent en een groei van de nettowinst van 49 procent. Toch zijn de resultaten over 2009 goed te noemen, doordat in dat jaar de ict-bestedingen in Nederland gemiddeld met 5,8 procent daalden.

Webdienst

Afas ziet contracten met zorginstellingen als belangrijke reden van de winst- en omzetgroei. De softwareleverancier sloot in 2009 contracten met twintig ziekenhuizen. Daarnaast geeft het bedrijf in een toelichting op de resultaten aan dat een kwart van de omzet voortkomt uit het erp-pakket Afas Profit dat als webdienst wordt aangeboden.

In 2010 introduceert het bedijf een nieuwe versie van Profit, waarmee het softwarehuis zich richt op het onderwijs en de logistieke sector. De leverancier presenteerde zijn jaarcijfers op 8 januari aan de medewerkers en de accountant, komt op 30 januari 2010 met de definitieve cijfers. In de toelichting op de resultaten doet het bedrijf geen voorspellingen voor 2010.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-18T16:19:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.