ViaData verkoopt Exact-tak aan BrainSquare

Dit artikel delen:
Handen schudden

De Friese ict-leverancier ViaData verkoopt zijn klantenbestand met afnemers van Exact-software aan consultancybedrijf en softwareleverancier BrainSquare. Ongeveer tachtig klanten worden ondergebracht bij dat bedrijf met vestigingen in Amsterdam en Nijehaske vlakbij Heerenveen. Er zijn geen financiële details van de overeenkomst bekendgemaakt. ViaData wil zich meer toeleggen op kantoorautomatisering, netwerkbeheer en het eigen softwareproduct Connect-IT.

ViaData huurde al consultants in van Exact-partner BrainSquare. Maar BrainSquare neemt nu ook de verkoop van de Exact-software op zich. Beide bedrijven zijn gehuisvest in hetzelfde bedrijfspand in de Friese plaats Nijehaske in de buurt van Heerenveen.

ViaData-directeur Robert Procee, licht de verkoop toe: 'BrainSquare heeft door hun consultants specifieke kennis van Exact-software in huis. Het zijn partners van ons, dus als wij ergens een klant hebben, verwijzen we door naar dat bedrijf. Als zij een klant hebben die een bedrijf zoekt voor infrastructuurbeheer of onderhoud, verwijzen ze die naar ons door.'

Noord-Nederland

ViaData verzorgt de kantoorautomatisering bij ongeveer tweehonderd bedrijven in Noord-Nederland. Een van de grootste klanten is energieleverancier Energieservice Friesland. Het ict-bedrijf dat zijn Exact-klanten van de hand doet, levert, beheert en onderhoud netwerkinfrastructuren op basis van technologie van Microsoft. Daarnaast levert het bedrijf het softwareproduct Connect-IT. Die programmatuur wordt door bedrijven in de installatiebranche en woningbouw gebruikt voor de digitalisering van werkbonnen en formulieren. Bij ViaData werken 45 mensen.

BrainSquare levert consultancydiensten, erp- en bi-software. Het bedrijf heeft kantoren in Amsterdam en het Friese Nijehaske.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-20T13:20:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.