Exact zet merknaam Grote Beer aan de kant

Dit artikel delen:

Exact Software Nederland stopt met het gebruik van de handels- en merknaam Grote Beer. In de loop van 2010 verdwijnt die naam uit de uitingen van de erp-leverancier. De softwareleverancier schrapt de afzonderlijke naamsvoering van het in 1994 overgenomen softwarebedrijf omdat zowel op organisatorisch- als op productniveau geen onderscheid meer gemaakt wordt tussen Exact en Grote Beer. De website van Grote Beer wordt geïntegreerd met de website van Exact Software.

Het in 1979 opgerichte Grote Beer is een van de eerste softwareleveranciers die gestandaardiseerde bedrijfssoftware introduceerde op de Nederlandse markt. Het bedrijf leverde software voor bedrijfsprocesbeheer in het mkb. Eduard Hagens, Rinus Dekker, Arco van Nieuwland, Paul van Keep, Paul Fijling en Leo Schonk die in 1984 Exact Software startte, waren tijdens hun studie als freelancer begonnen bij Grote Beer. Toen die sofwareleverancier zijn freelancers eruit gooide, besloot het zestal om een eigen bedrijf op te richten. Dat werd Exact Software.

In maart en april 2010 organiseert de softwareleverancier  informatiesessies voor Grote Beer-klanten. Daar krijgen zij de gelegenheid vragen te stellen en feedback te geven over de naamswijziging.

Synergy

Grote Beer is ontwikkelaar van Synergy, dat is software voor het beheer van document- en  werkstromen. Het gaat om software voor financiële administratie, voorraadadministratie, salarisverwerking en productie. De software integreert met de Microsoft SQL 2005 database. Daarnaast levert het Grote Beer voor Windows. Dat is administratiesoftware voor het mkb.  

Exact wil niet zeggen hoeveel klanten software gebruiken die oorspronkelijk uit de koker van Grote Beer komt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat jammer, weer gaat er een stukje vaderlandse historie ten onder. Maar dit was al bij de overname te verwachten. Nog een wonder dat hier zolang mee gewacht is. Heel veel succes laatste Grote Beren met dit verlies! (ex GB medewerker)

"Eduard Hagens, Rinus Dekker, Arco van Nieuwland, Paul van Keep, Paul Fijling en Leo Schonk die in 1984 Exact Software startte, waren tijdens hun studie als freelancer begonnen bij Grote Beer. Toen die sofwareleverancier zijn freelancers eruit gooide [...]"

Dat is niet helemaal zoals ik het mij herinner. In die tijd maakte Bureau Micro Software BV (BMS, de maker van Grote Beer) een transitie door van direct- naar indirect sales. Hierdoor moesten de mensen die directe verkoop deden, waaronder bovengenoemden maar ook ikzelf, op een ander manier hun targets gaan halen. Met medenemen van de source code en Grote Beer-marktkennis hebben zij vervolgens Exact gestart.

Maar ik kan me natuurlijk vergissen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-21T09:55:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.