UMC's vervangen iSoft na 37 jaar door Chipsoft

Chipsoft wint aanbesteding UMC Leiden en Utrecht

Dit artikel delen:
Ziekenhuis verpleegster zorg

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC) hebben een overeenkomst gesloten met zorgautomatiseerder Chipsoft. De automatiseerder voert de komende anderhalf jaar bij de academische ziekenhuizen een nieuw zorginformatiesysteem (zis) in. Het gaat om CS-Ezis.Net van Chipsoft dat het huidige systeem van iSoft vervangt. De ziekenhuizen hebben de opdracht gezamenlijk aanbesteed. iSoft, Siemens en Epic waren ook in de race voor de opdracht.

Van de gunning zijn geen financiële details bekendgemaakt. Als het systeem volledig is ingevoerd, gaan in Leiden ongeveer vijfduizend en in Utrecht zevenduizend medewerkers met het systeem aan de slag. Elk ziekenhuis krijgt zijn eigen systeem, maar de software-implementatie wordt bij beide ziekenhuizen vrijwel identiek uitgevoerd.

De ziekenhuizen verwachten met het nieuwe zorginformatiesysteem de dossiervoering, communicatie tussen zorgverleners en de planning van opnames, onderzoeken en bezetting van behandelruimten te verbeteren.

Verbonden sinds 1973

Het Leids Universitair Medisch Centrum en Universitair Medisch Centrum Utrecht werken als sinds 1973 samen op het gebied van automatisering. Leiden is één van de eerste universitaire ziekenhuizen in Nederland die destijds begon met de automatisering van de zorgadministratie.

De gunning aan Chipsoft is een domper voor iSoft. Die leverancier is vanaf 1973 actief bij het academische ziekenhuis in Leiden. Zorgautomatiseerders van het ziekenhuis startte het bedrijf Basis, dat overging in Hiscom en tegenwoordig iSoft heet. iSoft levert momenteel software aan zeven van de acht academische ziekenhuizen in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-22T14:35:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.