Ziekenhuis vernieuwt planningssoftware

Dit artikel delen:

Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam vervangt zijn planningssoftware van softwaremaker Paralax door een nieuwere versie. Deze nieuwe versie bevat een capaciteitsmanagementmodule waarmee bijvoorbeeld budgetten kunnen worden bewaakt. Ook kunnen medewerkers met de software online hun beschikbaarheid aangeven. Alle 1500 medewerkers van het ziekenhuis worden met de software ingeroosterd.

Het ziekenhuis gebruikt sinds 1999 de software Rostar Flex. Nu stapt de organisatie over naar Rostar CAS. Deze software bevat drie extra modules, namelijk een capaciteitsmodule, webmodule en sms-module. Met de webmodule kunnen medewerkers online hun rooster bekijken, aanvragen indienen voor vrije dagen, beschikbaarheid aangeven en diensten met elkaar ruilen. Roosterwijzigingen en openstaande diensten kunnen per sms naar de medewerkers worden verstuurd.

Voorzitter Aysel Erbudak van de raad van bestuur van het ziekenhuis verwacht een hogere medewerkerstevredenheid door de nieuwe software. ‘Dat vertaalt zich onder andere in een lager ziekteverzuim.'

Kostenbesparing

Ook de capaciteitsmodule moet zorgen voor kostenbesparing. Met deze module kunnen voorspellingen worden getoetst, budgetten worden opgesteld en bewaakt en scenario's voor plannen en doelstellingen worden opgesteld en geanalyseerd. ‘Vraag en aanbod zijn in een ziekenhuis moeilijk te voorspellen. Voorheen hadden we daardoor al snel te maken met over- en ondercapaciteit. Nu kunnen we ervoor zorgen dat het aanbod van het personeel zoveel mogelijk aansluit op de zorgvraag', zegt Erbudak.

Paralax Planning Solutions is een Nederlandse maker van software voor personeelsplanning. Het bedrijf bestaat sinds 1980 en heeft zeshonderd klanten. Nederlandse klanten zijn onder andere het Antonie van Leeuwenhoek-ziekenhuis, de ANWB en de Efteling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-26T16:40:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.